Livet

Smashed Potatoes

Till grillning är det här hela familjens favorit. Rysligt enkelt men är gott som det mest komplicerade du kan tänka dig. Måste testas!
 
 
 
 
Smashed Potatoes 
 
Färsk potatis (räkna med 3-5 potatisar per person)
Olivolja
Flingsalt 
Peppar
Ev. chilipulver och cayennepeppar
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
Skrubba av färskpotatisen lite snabbt. Är skalet kvar blir det bara godare. 
Koka potatisen näääästan klar. Den får gärna vara genomkokt men inte så att den faller isär. 
 
Häll ut lite olivolja på ett bakplåtspapper. 
Lägg ut potatisarna på plåten. 
”Smacha” potatisen med en stekspade så att dom plattas ut men ändå håller ihop. 
Ringla över lite mer olja, flingsalt och peppar. (Och lite starkare kryddor om man vill. Jag brukar göra två varianter. Bara lite salt till barnen och sen mycket sting till oss). 
Släng in dina potatisar i ugnen ca 10-15 minuter eller tills potatisen fått fin färg. Det gör absolut ingenting om det blir lite väl brunt här och där. Det blir bara krispigt och ännu godare. 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: