Livet

Finfika

 

 
 
Det finns dagar då inte köpt fika riktigt gör sig så bra. Dom här dagarna då man bara måste ha RIKTIG fika. I går var en sån dag. Farmor och faster kom på besök och då äntligen fick jag passa på att baka i en av mina ny ugnar. Resultatet blev en (i min smak) perfekt kladdkaka. Kladdkaka är en sån där sak som är bra att göra för att testköra ugnen. Det är svårt att misslyckas då gräddningstiden är väldigt ungefärlig – den blir liksom bra även om du tar ut den ett par minuter för tidigt eller för sent – men man får en känsla av hur ugnen är. I min gamla ugn körde jag en kladdkaka i 18-19 minuter men i den här nya räckte det med 15. Ikväll ska jag göra en tårtbotten till ett stundande kalas så då blir det lite mer precist arbete… 
 
Bästa receptet på en riktigt kladdig kladdkak finns här!
 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: