Livet

Gårdagen i ett enda virrvarr

Varför går det inte som jag tänkt mig nu för tiden. Eller ja, nu för tiden kanske var att ta i. Jag tänker främst på igår. Igår var en rent värdelös dag. Det gick åt skogen på jobbet. Allt jag tog i blev liksom bara fel. Gjorde jag en order blev det fel. Krediterade jag skulle jag fakturerat. Allt löste sig ju såklart i slutet men det var bara så mycket som gick fel under tiden.

 

Väl hemma efter jobbet infann sig ett par timmars trevlig tillvaro. Mamma och pappa kom förbi och vi käkade middag och planerade en tripp med husvagnarna. Solen lyste och allt var sådär trevligt som det bara kan bli en sommarkväll.

 

Klockan 20.00 brakade min mage ihop och jag kraschade i soffan. Kallsvettningar, illamående och kramp i magen. Vid 21.30 krälade jag upp i sängen och försökte tappert att göra allt som min terapeut lärt mig. Andas. Omfokusera. Ja ni hajjar. Det här med att må illa är ju det jag främst jobbat med – jag får verkligen panik av det och hjärnan jobbar på högtryck med att fantisera ihop den ena hemska kräkfesten efter den andra. Helt galet. Jag vet. Men så är det och jag gör det bästa jag kan för att bemästra det. Stress säger både min läkare och terapeuten och jag försöker allt jag kan att ta det lugnt och leva i nuet. Den här historien kan ni.

 

Fredrik kommer upp och lägger sig nånstans här på vägen och senare kommer även Harry tassande. Vid 3 vaknar jag av nåt skumt ljud. Och en stank. Tänker direkt att Harry bajsat men att det är märkligt – det är nästan ett år sen han slutade bajsa när han sover. Sakta börjar odören sjunka in i hjärnan och lokaliseras till – kattbajs. Precis när jag sätter mig upp ser jag Sally smita ut i sovrummet. Det var hennes krafsande på dörren jag vaknade av. Vi trodde hon var ute men förmodligen har hon blivit instängd i sovrummet och inte kommit ut – katterna är alltid ute på nätterna. Hon har väl hållit sig så länge det bara gick men till slut höll det väl inte längre. Hon tog det bästa stället hon kunde hitta som liknade en kattlåda. Tvättkorgen.

 

Jahapp. Upp ur sängen och ner med tvättkorgen. Ur med bajs och kläder. Det kom mest på ett gammalt linne och det slängde jag faktiskt. Tyvärr kom det även på en av mina svarta underklänningar som jag älskar så den fick hoppa ner i en hink med tvättmedel. Pallade inte att sätta igång och tvätta mitt i natten. Ut med stackars Sally som skämdes något alldeles förskräckligt. Jag trodde inte katter kunde ha svansen mellan benen men det hade hon när hon sprang ut på tomten och rätt in i ett buskage. (hon lär förmodligen sitta där fortfarande).

 

Nu så. Tillbaka till sängen. Snart 3.30. Harry vaknar till och jag inser att ska någon av oss sova måste han somna om i sin säng. Bär in honom och sätter mig på hans sängkant till han somnat.

 

3.45. Nu ska jag få sova. Eller inte. Klarvaken. Och kanske mår jag lite illa ändå? Ohhh nej! Inte nu. Inga hjärnspöken den här tiden på dygnet. Tänk på annat. Tänk på annat.

 

4.58. Tittar på klockan och vill dö. Om en halvtimma ringer klockan. Kanske lika bra att gå upp. Mitt i den tanken somnar jag såklart. Drömmer en helt sjuk dröm om att vi har nån fest hemma där Fredrik är asfull och låter Harry gå omkring i bara blöja mitt bland alla mitt i en röjarfest med sprit och cigarettfimpar på golven. Jag försöker desperat få honom att få ut alla men jag är bara en tråkig kärring som aldrig kan låta honom ha kul. Ungen klarar sig väl själv en stund…

 

Vakar med ett ryck! Hinner tänka att ”Gud så skönt att det var en dröm” innan jag panikslaget ser på klockan. 6.55. Perfekt. Jag brukar åka till jobbet 7.00. Inser att dagen börjar så dåligt den bara kan göra men lugnar mig sen och kliver ur sängen med ett leende. Dagen kan ju inte under några omständigheter blir sämre än igår.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: