Livet

Picnic i det gröna på tomten och en felplacerad korv

Ibland måste man göra det enkelt för sig själv men kul för barnen. När man kommer hem från jobbet med sprängande huvudvärk är detta den enda vägen för att överleva kvällen. Tack snälla mormor och morfar som hämtade barnen idag på skola och förskola ♥ Fredrik jobbar ju borta den här veckan så det blir lite extra pussel för att få ihop det. Att sen på det inte ha något kök gör livet lite extra klurigt. Det är då man får ta till fantasin. 
 
 
Ikväll åt jag och killarna middag ute på tomten. Picnic för barn kräver inte mer än en filt. Att den sen ligger på tomten hemma är helt oväsentligt. Maten blir också hyffsat oviktig. Vi åt yoghurt och äggmackor och frukt. Det faktum att ungarna fick festis och att det fanns chokladrån till ”efterrätt” gjorde picnicen till en hit. Lite fotboll och lek i vattenspridaren efter det så var den kvällen slut.
 
En liten händelse som livade upp kvällen lite extra hann vi också med. Harry var utan blöja när dom lekte i vattenspridaren och medan jag var in med lite disk smet den lille skiten in – vatten överallt men jag tänkte att jag inte skulle hetsa upp mig. Det gjorde jag inte heller. Förrän han glatt kom ut och sa ”Bajsat”. ”Vad bra hjärtat” säger jag utan att tänka mig för. Men vänta nu?! Ungen har ju ingen blöja. VA FAN! Två snabba kliv in och jajamen.. Där på vardagsrumsmattan ligger en fin korv. Harry står glatt bredvid och är jättenöjd. Måste ju vara tokskönt att inte behöva bajsa i blöja. Yeaay. Räkna långsamt till 10 och hämta skurhinken bara… 
 
Viktor fick dispens och vara upp lite längre idag eftersom det var landkamp mellan Sverige och Färöarna. Han hade nog som ambition att se hela matchen men ögonen började klippa rejält efter 40 minuter så det blev bara första halvlek. 
 
Nu blir det lite TV för mamma innan jag ska krypa ner i sängen. Viktor sover i vår säng nu när Fredrik är borta. Det är en av specialarna vi kör med som han tycker är jättemysigt. Harry lär väl komma infarande nångång i gryningen så det blir fullt hus i sängen. 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: