Livet

Idag kom köket!

Men så där ja! Idag kom vårt nya kök! Änteligen fick IKEA till det och kom hit. Det har inte varit en smärtfri historia kan jag säga. Vi har gått igenom allt från felmåttade bänkskivor, makulering av hela ordern (!!!!) till signaler som inte hoppat genom systemen och försök till både hel och delleveranser i olika tappningar. 
 
När vi startade upp det här JÄTTEprojektet var vi helt på det klara med att vi skulle stöta på problem. Såklart kommer det hända grejer och göras missar – det får man ta. Men – vi tänkte att om alla snickare gör fel, nya fönstren kommer i fel storlek, målaren målar fel färg och kaklet i badrummet hamnar åt fel håll så kommer i alla fall köket komma i rätt tid, med rätt antal lådor och utan problem. Det är ju IKEA. Företaget som har koll och lösningar för allt. 
 
Nu har vi passerat halvtid i det här och det enda, det absolut ENDA som har strulat är IKEA. Dom har verkligen lyckats med att misslyckas med precis allt. Dom är försenade, missat datum, makulerat hela vår order, missat nya datum, haft datastul, missat leveranser, TROTT att dom skulle leverera en annan dag och så vidare. 
Idag när dom kom var väl allt frid och fröjd (till slut) men såklart tappar en av killarna våra aluminium-socklar i bakgavellyften och sen åkte ytterligare en hel låda med lådfronter i backen. Så nu börjar vi om med att försöka få hit dom delarna ytterligare en gång. På torsdag ska bänkskivorna komma. Om jag säger så här – jag blir inte chockad om det är en jättebuckla i diskhon och bänkskivorna är nån decimeter för korta. Pjuuu.. 
 
Till IKEAs försvar ska dock tilläggas att vi än så länge har haft kontakt med riktigt bra människor som faktiskt försökt hjälpa oss på alla sätt och att vi verkar få hygglig kompensation för allt strul. Men jag hade ju hellre fått allt enligt plan utan problem förstås. 
 
Lite bilder så på hur det såg ut i köket i morse. Grundat och klart för tapeter och kök. Under skyddspapper och spånskivor finns mitt fina ekgolv. Nu händer det grejer mina vänner. Killarna meddelade just att dom ska jobba i helgen också så på söndag blir nästa rapport från köket – då med alla stommar uppe hoppas jag. 
 
 
Jodå, det händer saker i badrummet också men just nu är det bara olika färger av tätskickt som åker upp så det är inte så kul att fota. I nästa vecka bör det väl börja dyka upp kakel så då kommer nya rapporter därifrån. 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: