Livet

Vattenspridare och solskydd

 
Tills vi har fått till poolen (och värmen kommit ordentligt) smygsvalkar vi oss i vattenspridaren. Världens enklaste knep för att kyla av små varma människor. 
 
Glöm inte bort solskydd på er själva men framför allt på dom små nu när solen lyser men värmen inte riktigt infunnit sig. Solen bränner på fint även fast du inte svettas och det är supervarmt. Jag kör SPF 30-50 i ansiktet och minst 20 på kroppen om jag ska ut i solen. Man blir brun ändå men slipper det brända (som förutom att det är farligt är skitfult) och så slipper man (förhoppningsvis) såna där små biverkningar som cancer. Ungarna smetar jag in i vattenfast 50 och har så långt det bara går tunna kläder på det. Glöm sen inte att bättra på under dagen. Det räcker inte med att bara smörja in på morgonen. 
 
På Harrys förskola har alla sin egen solkräm i korgen så att personalen kan bättre på under dagen. Klockrent! Hoppas att alla förskolor har det! Viktor får tyvärr inte den servicen så honom smörjer jag på morgonen och sen försöker jag se till att han har så täckande kläder det går – lite längre shorts och T-shirt med ärmar. Linnen går bort i skolan. 
 
På med solhattar och kepsar på ungarna. Och på dig själv också för den delen om du ska vara ute. Är du ute tillräckligt mycket får du snygg bränna även om du är smart och skyddar dig mot den ljuvliga men samtidigt farliga solen. Jag fuskar lite nu såhär i början på säsongen. Istället för att ligga och pressa och bli en kräfta kör jag BUS. Har testat en ny i år som än så länge är en hit. Mer om det senare idag. 
 
Trevlig söndag!

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: