Livet

Skansen idag

Hello,
 
Idag har vi varit på Skansen. Det brukar bli sisådär en gång per år. Egentligen skulle Viktor har spelat en fotbollsmatch men han har såna problem med sin allergi för tillfället så springa runt som en dåre i gassande sol funkar inte för honom just nu. Med hela familjen äventyrssugna blev det alltså en tur in till stora staden. Med vagn, matsäck, solskydd och fotriktiga skor gick vi in på Skansen (tillsammans med ungefär hela stan) en stund före lunch. 
 
Det är så himla mysigt att komma iväg på sånt här. Bäst är ju picknicen såklart. Jag och killarna var uppe med tuppen så vi var på Willys före 8 och det gjorde att matsäcken blev lyxig. Bagels med Lax och pepparrotsröra till oss vuxna och wraps med ägg till ungarna, fruktsallad i burkar och såklart massa gott fika. 
 
Tyvärr ville inte riktigt djuren som vi utan låg och gömde sig allt vad dom kunde. Vi såg varken varg, björn eller några av dom stooooora fåglarna. Som tur är finns ju alltid gårdsdjuren och ”savannen” så kossor, getter, höns och såklart buffel och vildsvin fick vi titta på. Dagens bästa var dock sälarna som verkligen tagit helg – dom låg och solade på grunt vatten allihop. Det gjorde inte så mycket att det inte var så mycket djur – vi hade det jättetrevligt ändå. 
 
Vi kom inte hem förrän lagom till middag så det blev en heldag i solen som satte sina spår. Harry somnade tidigt och vi andra ligger i soffan och kollar in friidrotten. En perfekt lördag! 

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: