Livet

Hormonmonster?!

Det är alldeles för mycket känslor I kroppen på den här damen för tillfället. Det är liksom allt på en gång. Jag är såå trött. Samtidigt är jag helt uppspelt. Jag är så lycklig att jag hoppar men ändå lite tung i hjärtat. Allt på samma gång. Fick jag bestämma precis nu skulle jag vilja gifta mig och ha världens brakfest men gärna sitta helt ensam på altanen på landet i solen och slicka såren. Verkar vettigt va? Pysket nästa!

 

Det är väl som alltid – lite mycket på en gång. Det har varit en jäkla vinter/vår som tagit enormt på krafterna. Sviterna efter det sitter i. Jag har slutat gå hos min terapeut. För att jag var färdig. Dock är det lite läskigt att ”klara sig själv” nu. Känns sjukt bra att jag gick klart tills vi båda ansåg att jag klarade mig på egen hand. Jag trodde det aldrig men jag använder mig faktiskt av dom verktyg hon lärt mig. Och det funkar. Det trodde jag ännu mindre.

 

Att vara trött och lite låg samtidigt som man har så sjukt mycket framför sig som är kul är jobbigt i sig. Jag känner mig halvt om halvt manodepressiv. Jag kan sitta och välja kakel till det fantastiska kök vi håller på att bygga och älskar det men har ändå ena hjärnhalvan kvar i problemen som varit. Haha – lev i nuet säger dom. Jag gör precis allt annat – längtar till sommar och semester och tills renoveringen är klar eller surar över hur mycket som missades/undveks/misslyckades under förra halvåret. Vad som händer idag far liksom bara förbi.

 

Det kanske var lite av en överdrift. Jag har blivit bättre. Det har jag. Jag njuter på ett helt annat sätt över små saker varje dag numera. Ett av dom bästa tipsen jag fick av min terapeut är att varje kväll när jag lägger mig tänker ut ett par saker jag är glad och tacksam över som hänt under dagen. (just det – måndagslistan igår?! Den glömde jag. Kommer nedanför här nu istället). Varje morgon innan jag går upp försöker jag tänka ut ett par saker som jag är glad och tacksam över inför dagen. Det funkar riktigt bra för mig. På det sättet håller jag mig i alla fall till den aktuella dagen och inte vaknar och längtar efter semester i augusti och på det sättet missar hela maj-juli.

 

Oj jösses vilken röra det här blev. Ja, som sagt, det är lite rörigt i skallen just nu. När jag läser igenom det här inser jag att det allra första jag skrev var om giftermål. Måste nog ta ett snack med Fredrik om det här när jag kommer hem. Man ska ju inte vänta på att drömmar ska slå in utan att agera aktivt för att dom ska bli verklighet. Värt ett försök kanske… 

 

 
Älskar Pioner. Har massor i min rabatt som bara skjuter iväg just nu. Ska bli så härligt när dom slår ut!

 

Gårdagens glömda lista då såhär i slutet. Det här är jag extra glad över just nu!

 

♥ Att vi idag åker från jobbet och har en riktig långhelg framför oss. Mot landet för första gången i år!

 

♥ Att det är en bra-onsdag! Viktor kommer hem idag!

 

♥ Att jag lär mig. Jag börjar faktiskt lära känna mig själv så pass att jag för det allra mesta har halvfullt glas trots att det känns lite tufft mellan varven.

 

♥ Att det blommar i min rabatt. Det gäller att komma ihåg att glädjas över dom små sakerna.

 

♥ Att Harry utvecklas i raketfart just nu. Han sätter ihop meningar numera och pratar oavbrutet. Mammas finaste lilla hjärta.

0 kommentarer

 • Evelina Hellström

  Känner så väl igen mig i det du skriver!
  Om jag & barnen kommer till Stockholm i sommar, vill ni träffas då? Kramar

  Svar:
  Men såklart vi vill!!!!!! Det vore så himla kul!!! När när när?! 🙂 KRAM

  Anne

Kommentera

%d bloggare gillar detta: