Rabarberkompott m. Vaniljkesella
Torsdag som känns som måndag som känns som helg. Det blir väldigt fel med en ledig dag mitt i veckan men man ska inte klaga. Ledigt är alltid bäst. Nu kör vi två arbetsdagar innan det är helg igen! Vad säger ni – lite gottis så här på morgonkvisten – det passar väl bra!?
Gott behöver inte alltid vara superonyttigt. Eller ja, är det gott är det allt som oftast hyggligt onyttigt men man få till goda saker som i alla fall är lite mindre onyttiga. Det där blev rörigt… men ni hajjar.
Det här är en nödefterrätt som jag svängde ihop när sötsuget var stort men önskan ändå fanns att inte smälla i sig ett halvkilo socker på kvällskvisten. Himla lyckat blev det!

Rabarberkompott
1 stång rabarber
1 stort syrligt äpple
½ vaniljstång
1 krm kardemumma
1 msk råsocker
Hacka upp rabarber och äpple i bitar och lägg i en kastrull. Häll på ca 1-2 msk vatten. Skrapa ur vaniljstången och lägg i både från och stång, kardemumman och sockret. Koka upp och låt puttra tills äpplet är helt mjukt. Dra av kompotten från spisen och låt den svalna ordentligt.
Havrecrumble
2 dl havregryn
1 msk vetemjöl
2 msk råsocker
Flytande margarin
Häll ut havregryn i en teflonform. Strö över vetemjöl och råsocker. Häll över lite flytande margarin. Det är svårt att uppskatta mängden men jag gissar på att jag tog 1-2 msk. Blanda ihop och rosta på 200 grader i ugnen till havregrynen fått lite färg. Låt svalna helt.
Nu till upplägget.
En rejäl klick vaniljkesella i botten på ett glas. Sen kompott och toppa med crumble. Kan inte bli enklare och det var sååå gott.
5 kommentarer
Linda
Å vad gott det ser ut!!!
Sahra
Helt rätt. Ses på stora bloggdagen
Ciao Sahra (vardagmedpi)
Nilla
Det lät både gott och nyttigt det där. Tack för titten hos mig, ska bli kul att ses i morgon om vi känner igen varann:) kram Nilla
Marlene
Ses imorrn!
Pingback: