Livet

Årets första fästing

Men sååååklart kom även något äckligt och jävligt under den här annars så underbara mitt-i-veckan-mini-helgen. Fasen också! Harry fick en fästing! Efter lite utredning kom vi fram till att han måste fått den på dagis igår. Vi märkte den igår kväll. Det mest sjuka är att Viktor fick en fästing på ögat när han var liten. På ÖGAT liksom? Det är ett udda ställe redan från början och så får dom det båda två. Det är dessutom samma öga. Viktor hade dock sin i nedre fransraden och ännu närmre ögat och var bara 6 månader när det hände så det var lite mer kritiskt läge. 
 

 
 
Jag ringde närakuten först för jag fick lite panik över att den satt på ett så förbaskat dumt ställe. Men sen fanns ingen tid förrän efter sängdags för Harry och när jag föreställde mig hur jag ska få honom till läkaren, trött som tusan, och sen sitta blick still medan någon okänd människa ska pilla på honom. Nej tack. Här får morsan kliva in och vara läkaren. Fram med pincetten bara! Harry satt i Fredriks knä och på något vänster verkade han hajja alvaret. Han satt helt still, from som ett lamm och med ett enda litet nyp låg det där jävla äckelkrypet på bordet. 
Han gick en säker död till mötes när Fredrik drog fram en tändare och gick loss. 
 
 
Nu håller vi koll på ögat och hoppas att det inte blir rött. So far so good. En fästingspruta hann vi i alla fall ta innan första betet. Tyvärr är det väl inte det sista för den här sommaren så vi kommer hänga på låset för vår andra spruta om ca 1 månad. Död åt alla fästingar! 

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: