Livet

40-årig bröllopsdag!

I söndags firade vi mamma och pappa som hade 40-årig bröllopsdag. Det är respekt! Mamma önskade sig en god 3-rätters i present så jag och Fredrik gnuggade våra geniknölar och bjöd dom nykära pensionärerna på följande:
 
Förrätt:
 
Chevrétoast med pinjenötter, honong och ruccolasallad
 
Varmrätt:
 
Citron- och honoungsmarinerad fläskfilé med Färsk lagsagne fylld med hericoverts, bacon och pinjenötter.
 
Dessert:
 
Bröllopsdagstårta 
 

Maten blev fantastisk men jag saknar bilder på dessa ljuvligheter tyvärr. Tårtan blev dock förevigad på bild så ett par av dom kommer här.  
 

Jag gjorde den här minitårtan på resterna av anslagen jag hade till övre lagret på den stora tårtan till Fredriks fest. Eftersom det var restbitar satte jag tårtan i en bunke. Då gör det inte så mycket att det är ojämna bitar och lagren inte blir perfekt raka. Det formar sig ju perfa efter bunken ändå. Resultatet blev den här lilla boll-tårtan.
 
 
Tårtan är täckt i marsipan, även denna en ”rest” från det andra tårtbaket. Den här turkosa marsipanen blev aldrig använd så den kom väl till pass här. Med mjuka guldkulor och lite marinblått känns den nästan lite kunglig. Det passar fint till ett sånt här firande. 40 år ihop liksom. Det är ballt! 
 
 
Jag gillar verkligen formen på den här tårtan. Den är superbullig och alldeles ljuvlig med massor av hallongrädde och hallon/mascarpone inuti. Till och med pappa åt fast han är motståndare (mest på princip tror jag) till allt som är sött. 
 
Nu har jag inga högtider på bra länge som kan rättfärdiga tårtbak. Himla trist. Nån som har en födelsedag eller så över som kan tänkas vilja ha en tårta? Någon? 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: