Livet

Ut i friska luften!

God Morgon!

Tänker inte ljuga – dagen är inte jättemycket bättre idag. Men jag tänker inte tjata om det utan istället prata om att vara ute och frisk luft. Sånt är viktigt. Det vet ju alla. Och det här är ett råd från dom som förstår sig på som jag faktiskt gillar. Utan att ifrågasätta. Vanligtvis brukar jag ha både en och två åsikter när det kommer till hur man ”bör göra” eller hur man ska ”sträva efter att leva”. Sköt dig själv och skit i andra brukar vara min spontana när man blir matad med allt som är så ”bra för dig” eller ”du ska se att du kommer att äääälska det när du väl provat”.
Nej, jag kommer inte tycka att gröna, osötade sjögräsdrycker är goda bara för att ”dom är bra för mig”. Och nej, jag kommer inte njuta av att vrida runt kroppen 17 varv och andas rätt i grupp klockan 07.00 på morgonen bara för att ”det är såå härligt att komma igång”. Jag vill göra som jag vill. Göra sånt jag tycker om. (Sen att det är att sitta i soffan och kolla på film istället för att yoga eller baka cupcakes istället för att käka sjögräs är en annan sak – det behöver vi inte fokusera på här… )

Men en av få saker som jag faktisk helt och hållet ärligt håller med om är bra för oss alla – det är att vara ute. Fasen vad bra man mår av att vara ute. Spelar ingen roll om du sitter på altanen i solen, springer som en idiot mil efter mil eller sitter i sandlådan med ungarna. Vara ute är bra för kropp och knopp. Så är det.

Varje dag när jag åker från jobbet åker jag hem först och lämnar bilen för att sen ta vagnen och promenera till dagis. När jag hämtat upp Harry går vi en liten extra sväng bara för att det är mysigt. Vi kollar in träden och fåglarna. Vi lyssnar efter flygplan och tittar på bilar. Hittar vi något riktigt spännande – som en extra fin pinne eller kanske en tjusig vattenpöl stannar vi och Harry hoppar ur vagnen en stund. Är Viktor hemma tar vi svängen om skolan och hämtar upp honom. Då brukar det bli en extra stund vid gungorna eller lekparken på vägen hem. Det här är bästa stunden på hela dagen. Bara jag och barnen. Ute. Frisk luft. Inget som stör. Dom får bestämma och mamma slipper säga nej. Vi hinner. Vi har tid att titta på den där pinnen eller att gunga en stund. Den här stunden är helt ovärderlig för mig. Och förhoppningsvis även för barnen.

Vi kommer hem med rosor på kinderna och pigga i skallen. Harry och Viktor är visserligen ute mycket på dagarna på dagis och skolan men det känns ändå viktigt att vi är ute en sväng tillsammans även på vardagar. Det känns viktigt för mig att få in i vår familj att det inte bara är inomhus som gäller utan att vi är ute tillsammans och ser och upplever saker på riktigt, inte bara ser det på TV.

Så. Idag (med regnet vräkandes utanför) slår jag ett slag för att vara ute. Ut med er och gör nåt. Vad som helst. Men ta nåt DU gillar och skit i alla andras hurtiga tips. En parantes är att jag har STORA planer på att ta upp löpning snart. Och det är för att jag märkligt nog (förstår inte alls hur det kommer sig) gillar att springa. Lovar att hojta till när den sensationen inträffar…

Kommentera

%d bloggare gillar detta: