Livet

Helt fel sida idag

Åhh vad jag skulle vilja skriva ett långt muntert inlägg om att jag gick upp tidigt, solen sken, barnen vaknade pigga och frukosten var fantastisk. Men nej. Solen sken inte, alla var vansinnigt trötta, frukosten var mer eller mindre obefintlig och alla fick stressa. Jag hatar livet när det blir så här. Japp, det är sant. När vi har såna här mornar, när det brinner i ögonen och huvudvärken sitter som en tegelsten i skallen, då hatar jag livet. Så är det. Varför i hela fridens namn ska man stressa upp sig själv och barnen? Tvinga i sig mat man inte vill ha, få på sig kläder som inte alls är lika sköna som pyjamasen, ut i kylan till skola, jobb och dagis? Varför? Är det verkligen det livet ska gå ut på? Jobba, slita, måste, borde, hinna med och prioritera bort. Jag är less..

När vi har såna här mornar blir jag så förbannad på mig själv. På att man är så jävla feg! Det FINNS ju andra liv. Det finns möjlighet att leva på ett annat sätt. Ta bara boende tex. Jag älskar mitt hus. Verkligen. Men tänk om vi hade haft en hyresrätt istället. Vi hade fått X antal tusenlappar kvar varje månad och betydligt mindre måsten, borden och önskningar. Ingen tomt. Inga renoveringar som man måste eller vill göra. Inga krav. Men å andra sidan inga möjligheter heller.

Jag älskar att barnen kan gå ut och leka hemma på tomten istället för att åka 5 våningar ner i en hiss och kliva rätt ut på en trafikerad gata. Men åhh så skönt det vore att inte titta ut på tomten nu och se att träden ska klippas, trallen ska oljas, rabatterna fixas, gräsmattan krattas, häcken tas bort för att planteras om, staket ska byggas och framsidan dräneras. Det tar musten ur vem som helst.
Vi köpte hus för att kunna sitta på altanen i solstolar med en kopp kaffe i handen och se barnen leka på tomten. Men hur f-n ska man hinna få i sig det kaffet när det är hundratals timmars arbete innan man ”får” njuta av sin färdiga tomt?

Nej, jag tycker livet är orättvist idag. Jag vill ha mer än bara en liten glimt av det där ”goda livet” då och då. ”Man måste njuta av livet” säger dom som förstår sig på. ”Man måste leva i nuet” säger dom som förstår ännu lite mer (min terapeut tex). Det låter ju jättebra. Men mitt nu är mellanmjölk-på-bordet-mitt-i-tvätten-för-sen-till-jobbet-nu och inte alls kaffe-på-altanen-nuet. Hur jävla kul är det att leva i nuet då? Det måste ju finnas ett annat nu att hitta nånstans. Eller?

Man kan vara wild and crazy och flytta utomlands. Jag önskar SÅÅÅÅ att vi skulle våga. Tänk att packa ihop livet och börja om på en annan plats. Det är det är varmt. Där barnen kan leka ute i tunna kläder året runt. Där möjligheterna är nya och stressen mindre. Men vad ska man leva av då? Och jag hade garanterat längtat IHJÄL mig efter min familj och alla här hemma. Frågan är om det nuet i slutändan är bättre?

Va fan. Jag är inte beredd att offra mitt hus och vår standard vi har idag. Jag är inte beredd på att dra upp oss med rötterna och börja om någon annanstans. Så sluta klaga och sukta då tröttkärring! Livet är ju fina fisken ändå. Fin familj, fint hus, bra jobb, finaste barnen i världen. Det är bara att se det positivt och vara glad för det du har. Men tänk om…

0 kommentarer

 • Lena - gott för själen

  Vissa dagar är bara helt hopplösa. Har också såna där tankar ibland. Tänk om man hade ett annat lugnare liv där man bara kunde göra det man känner för. Tills jag kastas tillbaka till verkligheten och inser att man måste ju försörja sig också;-)

  Ska bli kul att ses på Stora Bloggdagen.

  Kram Lena

 • Popprinsessan

  Jag har liknande tankar emellanåt. Undrar också om det verkligen ska vara så här att man måste stressa hela tiden? För vad? Är det verkligen värt det? Ibland vill jag vara hemmafru och slippa all stress. Fast då måste vi vinna på triss först! 😉
  Hoppas att du haft en skön kväll och får en bättre dag imorgon.
  Kram

Kommentera

%d bloggare gillar detta: