Livet

Kladdig kladdkaka – bästa receptet

Gårdagens dessert. Och kanske världens bästa recept på kladdkaka som blir sådär riktigt kladdig och perfekt. 
 
 
Receptet finns lite här och där på nätet och är sjukt enkelt. Jag använder det som det är eller lägger till mer choklad som en krossad dubbedaim, mörk choklad eller hackad dumle. Jag brukar också byta mellan en stor springform (som jag gjorde igår på bilden ovan) för att få en tunn kaka eller så gör jag den i en liten form för att få en högre kaka som nästan rinner i mitten. Båda är lika goda. 
 
Igår serverade jag den med lättvispad grädde och färsk mango. Ljuuuvligt. 
 
Till en kaka
2 ägg
2.5 dl socker
6 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
100g smör
1 dl mjöl
1/2 tsk salt
ev extra choklad i någon smarrig form
 
Gör så här:
 
Sätt ugnen på 175 grader varmluft
Smält smöret i en kastrull
Vispa ägg och socker tills smeten ljusnar och blir fluffig
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke för sig och sikta ner i äggsmeten. Blanda försiktigt annars blir smeten luftig och kladdkakan torr.
Häll till sist i smält smör och ev. extra choklad.
Häll ner smeten i en brödad form. Bröa så lite det bara går. Jag brukar försöka att bara bröa botten eftersom kakan kan ta lite smak av ströbrödet. 
Grädda i 15-20 minuter beroende på hur kladdig kaka du vill ha. (I min ugn blir det perfekt med 18 min)
Låt svalna helt – gärna över natten – och servera med goda tillbehör.
 
 
 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: