Livet

Gårdagens dukning i svart, grönt och grått

God Morgon!
 
Igår kväll var en ytterst trevlig fredag-kväll. Det är inte så ofta vi planerar något till fredagar, oftast blir det bara fredagsmys/TV-tittning med barnen och sen stupar vi i säng. Men igår misann hade vi fingäster – en kollega på jobbet kom på kvällsbesök med sin man. Lite plockmat och ett par flarror vin blev till en rätt sen men SÅÅÅÅ trevlig kväll. Det är så sjukt upplyftande att faktiskt träffa lite nya människor och bara få lite nytt. Jag och Maria ses ju visserligen varje dag men det är ändå nåt helt annat att ses privat. Det blev verkligen en sån där välbehövd energiboost och idag känner jag mig fortfarande alldeles glad och pigg i magen och med helt ny energi. 
 
Jag och Harry är upp och fixar och donar lite. Plockar undan från igår, vi har städat ur och putsat kakelugnen och såklart kollat Bompa och käkat en stödfrukost framför TV:n. Planerna för idag är få vilket ska bli superskönt. Vi ska väl vara ute på tomten och fixa lite och sen hoppas jag få till en PW under förmiddagen. En riktigt soft lördag med andra ord. 
 
Lite bilder på dukningen från igår tänkte jag bjuda på. Igår blev det ”tyget” från i påskas som fick sällskap av grönt paketsnöre och min absoluta favoritfärg på rosor. Vet inte vad det är för färg för dom är inte vita utan nästan ljust ljust gröna. Så snyggt!
 

 
Det är klart att det hade varit snyggare med stora tygservetter och riktigt band men va fasen  – man får ta vad man har. Jag använder ofta paketsnöre till piffningar. Det är sjukt starkt och dessutom väldigt billigt. 
 

 
När jag har middagar vill jag inte ha höga buketter med blommor. Det är det värsta som finns att sitta och titta runt nån herrejössuskvast när man ska prata med personen mitt över bordet. I brist på vaser hemma i skåpen som funkade för bara 5 rosor blev det lite improvisation. Syltburkar med gammeldags lock och prydnadsstenar i botten för att rosorna skulle få lite extra stöd. Blev faktiskt himla fint!

 
En enkel dukning. Vanligtvis har jag mer lulllull men eftersom vi åt plockmat behövdes platsen för alla tallrikar och skålar. 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: