Kyckling,  Pasta

Soyabönor – pasta med kryddig korv och pesto

En nyhet för mig. Soyabönor. Eller ja, jag vet ju vad det är men jag har aldrig använt mig av det i min matlagning. Bönor brukar alltid falla bort när jag väljer mat – jag har svårt för det där mjöliga med skal på. Men soyabönor! Dom har ju inte den koncistensen alls! Dom är jättegoda! Toksmidigt att det finns i frysdisken också så man kan använda lite i taget. Haha inser att det här inte är en så stor nyhet för resten av världen men för oss är det här en gooood nyttig nyhet! 
 
 
 
En smarrig rätt innehållande dom här godingarna kommer ju såklart här!
 
 
Hemgjord persiljepesto:
 
En kruka persilja
½ påse mandelflarn (50 gram)
1 krm salt 
1 krm peppar
3 msk olja
½ pressad vitlöksklyfta
 
Mixa allt med en stavmixer. 
 
Koka valfri pasta. Jag tog stora ”rullar”. 
 
Grönsaker och korv:
 
1 Zucchini
1 gul paprika
1 tomat
250 gram soyabönor
1 vitlöksklyfta
salt 
peppar
kryddiga tjocka korvar – 1 per person
 
Tärna/skiva grönsakerna och korven. Stek i lite olja i stekpanna, ca 10 min. 
Tillsätt soyabönorna och pressa ner vitlöken. Smaka av med salt och peppar. 
 
Servera pastan med grönsaksfräs och korv. Strö över mandelflarn och en klick pesto på toppen. 

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: