Livet

Förbaskade unge och slutkörd mamma

Igår var jag hemma själv med Harry på kvällen, Fredrik jobbade. Det blev en supermysig kväll med köttbullar och potatismos, skumbad och klippning av Harpans kalufs. Vi skulle avsluta med mys i soffan inlindad i pappas morgonrock efter badet. Ni ser framför er va? Mys, värme, liten nakenfis i mammas knä, pussar och kärlek. Nästan lite rosa skimmer över allt. Eller hur?! Japp. Så skulle det bli. Nappen åkte fram och så skulle jag bara gå och hämta snuttetigern. För att inte hamna i kris har vi 4 stycken såna här snuttedjur, allt för att inte hamna i en knipa där ingen kan hittas. Följande händer:

18:45 – Mamma kikar runt på övervåningen efter en tiger. Det brukar alltid ligga någon där.

18:50 – Harry börjar knorra och gnäller. Mamma letar lite mer intensivt under sängar och i lådor.

18:55 – Harry surnar till. Mamma känner av första stressen.

19:00 – Mamma går mot bättre vetande ner och letar medan Harry ”väntar här uppe på mamma”

19:02 – Harry skriker rätt ut över att ha blivit lämnad på övervåningen.

19:03 – Mamma vill dö när hon slår i tån i dörrkarmen till vardagsrummet när hon försöker leta i hallen och i kistan i vardagsrummet samtidigt.

19:04 – Mamma hittar sin mobil (var det i skoskåpet den var?! Det kan förklara varför skorna står mitt i trappen) och messar pappan i familjen i ett desperat försök att få lite hjälp. (Att han vet vart tiger är från en bowlinghall i stan kändes i det här läget helt troligt)

19:10 – Mamma är tillbaka på övervåningen och tröstar den lilla tårdränkta nakna filuren. Dock utan tiger så det går sådär.

19:12 – Mamma kommer på att vi kan låna Viktors tiger. En annan modell men av samma sort.

19:13 – Harry idiotförklarar sin mamma och kastar Viktors tiger rätt i mammas Klivia. Det är ju SIN tiger han vill ha.

19:15 – Mamma får en snilleblixt! (I ren panik medan svetten rinner och hjärnan är överkokt i en blandning av ilska, förtvivlan och frustration. Fredrik fick en del mentala kängor här kan jag säga. Helt obefogat men just då oundvikliga. Det är FAN att karln ALDRIG är hemma. Han är ju trots allt borta sisådär en gång i halvåret…)

19:16 – Mot bättre vetande (igen) lämnar mamma Harry på övervåningen och flyger ner för trappan (tydligen kan man snubbla på skor i en trapp. Vem fan har ställt skor i trappen??)

19:17 – Mamma tvångsstannar tvättmaskinen som går på ett 40-program med färgad tvätt. (Visst såg jag en tiger i smutsen tidigare ikväll?)

19:17-19:20 – Dom längsta 3 minuterna på länge innan maskinen låter sig öppnas.

19:21 – Mamma vräker ut all tvätt… DÄR! En förbannade jävla tiger jävel. (japp, direkt citerat)

19:22 – När mamma inte trodde skriken kunde bli värre. Men jo, det går. När Harry ser att mamma har en tiger men inte får den. Den är blöt också mamma. Det är inte riktigt bra.

19:25 – Tröst, napp, kramar, täcke och en blöt tiger. Ok då. Harry accepterar tiger och mamma accepterar situationen. Alla nöjda.

Natten förlöper lugnt…

07:00 – Fredrik öppnar städskåpet. J-VLA UNGE!! ♥ (Det är barnlås på den här dörren så han måste ha pillat och petat in 2 (!!!) tigrar genom en ca 4 cm springa.

0 kommentarer

  • Gisella

    Ha ha!
    Lite futtigt med fyra stycken alltså. Ni borde inhandla en femte, akuttigern, så ni slipper såna här kriser ;). Ett tips, lägg den inlåst i ett säkert skåp, endast för akuta lägen. t ex städskåpet!

Kommentera

%d bloggare gillar detta: