Livet

Hallonmousse

Det här inlägget började jag på i helgen – vi mumsade i oss den här moussen till mello i lördags. Nu när jag loggade in och såg att det låg kvar tänkte jag att det kan väl få hänga med. Känns trevligt att prata om något annat än våra sjukdomar för ovanlighetens skull. En dessert är ju liksom aldrig fel. Oavsett sjukdom gör en god efterrätt alltid allt lite bättre. När man inte har så stort utbud hemma får man ta det man har – i det här fallet blev det hallonmousse. Jag blev bjuden på den här moussen hos min vän E på tjejmiddagen för ett tag sedan men från början kommer den från fantasiska bakbloggen Made by Mary
 
 
Hallonmousse med gräddfil. 
För 6 pers. (Det stod för 4 men det blev myyyycket!)
 
5 dl frysta hallon
2 dl strösocker
2 st gelatinblad
2 dl vispgrädde
0,5 dl gräddfil
 
Vit choklad
Färska Hallon
Florsocker
 
Gör så här:
 
Blanda hallon och strösocker i en kastrull på medelhög värme. Låt koka upp och låt sedan koka ihop en minut. Passera genom sil så att kärnorna försvinner. 
 
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter, krama ur gelatinbladen och rör ner i hallonpurén. Låt svalna. 
 
Blanda vispgrädde och gräddfil och vispa fast. Vänd ner hallonpurén i den vispade grädden. Häll upp i glas eller skålar, täck med plastfolie, ställ kallt 3 timmar eller för natten. 
 
Dekorera hallonmoussen med färska hallon, vit choklad i nån form, jag spritsade ut min i nät, och pudrat florsocker. 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: