Kalla rätter

Smörgåstårta

Ikväll har vi firat. Såklart vi har. 1-årsdag i huset som det är. Jag fick ett ryck när jag åkte hem från jobbet och smet in på både systemet, blomsterlandet och Willys för att införskaffa fredagsmys de lux! Vin och bubbel, ursnygga tulpaner och två fulla kassar med godsaker. Eller ja, inte allt till ikväll förstås – hade ju farten uppe så jag veckohandlade inför nästa vecka.
 
Kvällen till ära fixade jag ihop en riktig favorit här hemma… 
 
 
Jag tog allt vi gillar för att alla skulle hitta nån favorit. Det är det bästa med smörgåstårta – man kan slänga på i princip vad som helst. 
 
Lager 1: Leverpastejsvisp
 
Lager 2: Mimosasallad och rökt skinka
 
Lager 3: Räk och äggröra
 
Jag gör det enkelt för mig och använder vanligt rostbröd som jag skär av kanterna på. Till spacklingen använder jag mig av en blandning av vispad grädde, majonäs och mjukost. Mjukost har jag inte använt så länge men det är en hit – gärna en med lite mer smak. Kika in på den här bloggen för mer inspiration!
Dekorationerna blev verkligen lite av varje – Räkor, ägg, rom, grönsaker, ost, skinka och frukt. På sidorna är det givetvis krossade ostbågar. Ett måste! 
 
 
Nu har vi gått över på fredagsmys med chips, dip och Gladiatorerna. Harpan har checkat ut och sussar medan vi hejjar på utmanare och förundras över stora muskler. 
 
(Den här fredagkvällen börjar preciiis som jag tänkt mig. Vi har haft städning här idag så jag har verkligen bara myst med mina killar och gjort det som faller mig in. Härligt!)

Kommentera

%d bloggare gillar detta: