Pyssel och Fix

DIY – Baka-burk

God Morgon, 
 
Kom att jag ju inte visat min gå-bort-present jag hade med mig till tjejmiddagen i lördags. Jag är ett stort fan av hemmagjorda gå-bort-presenter även om en blomma eller en flaska vin aldrig är fel. Till min fina vän E hade jag med mig ett litet baka-kit. Alla torra ingredienser för daim-choklad-muffins, muffinsformar, små hemmagjorda muffinsflaggor och så en tygkorg att ha allt i eller kanske servera muffinsarna i när dom blivit bakade. 
 
 
 
Att göra en baka-burk är ju världens enklaste. Ta en av dina sparade glasburkar (för ingen slänger väl glasburkar?!?)  och titta sen ut ett bra recept med få ”blöta” ingredienser. Muffins, sockerkaka och kakor är bra recept där det oftast bara ska läggas till smör, ägg eller mjölk. Fylll burken med alla torrvaror i olika lager och skicka sen med ett receptkort med det som måste kompletteras, tid för gräddning och ugnstemperatur. 
 
Sy tygkorgar är väl då kanske lite lurigare men är ändå enkelt om man bara har ett mönster och en symaskin. Letade runt efter en tutorial och hittade en bra här. En annan tygkorg jag har skrivit om finns här
 
Onsdag idag redan och ikväll är det öppet hus på Viktors skola. Det är alltid så kul att komma dit och se allt kul och smart dom gjort. Barnen visar så stolt upp vad dom lärt sig och skapat och det är kul att träffa föräldrarna en stund. Det enda orosmomentet är väl hur Harpans humör ska hänga med när det är mellan 17-19. Det är i senaste laget för honom men vi har ju galet nära så en av oss får gå hem med honom om det kniper. 

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: