Livet

Fattiga Riddare

Det här är ju kanske en av dom absolut godaste sakerna man kan få till i en stekpanna. När dom sista skivorna på rostbrödet är sådär riktigt torrt och trist är det bara att slänga ihop en smet och få sig den godaste av helgfrukostar.
 
 
 
Smeten räcker till ca 4 brödskivor. 
 
1 ägg
1 dl mjölk
½ dl grädde
½ dl mjöl
1 msk socker
1 nypa salt
 
Socker och kanel att vända riddarna i.
 
Skär bort kanterna på brödet. Vispa ihop allt till smeten för hand med en gafflel och dränk brödet. Stek på medelvärme med rejäl klick smör. Häll socker och kanel på en tallrik. Ta riddarna direkt från stekpannan och vänd i sockret/kanelen. Servera genast med färska bär. Alltså det här är kärlek. Det är gott att ha tex. färskpressad apelsinjuice eller nåt syrligt till eftersom fattiga riddare är ganska sött. Kaffe är ju givetvis ett självklart tillbehör. 
 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: