Livet

LEGO bildregn

Den här dagen har gått med ljusets hastighet. Lego-kalaset blev en braksuccé! Alla killarna hade jättekul och allt flöt på hur smidigt som helst. Ett bildregn (som sig bör) kommer här!

 
Dukningen med legotallrikar och muggar givetvs. Det visade sig vara en hit att dekorera med massa legogubbar. Det skapade massa samtalämnen medan hamburgare och pompa åkte ner i hungriga magar.
 

 
Matrummet med sina tjusiga bygg-avspärrningsband i taket. Jag tänkte att jag kanske bara vara larvig men dom uppskattades verkligen. Lite serpentiner och ballonger så är man rustad för barnkalas.
 

 
Matdags med Viktor på ”kunga-platsen” som dom kallar det. Det är det viktigaste på kalas – att få sitta på kortänden vid bordet. Jag hade förberett en burk med legobitar i när gästerna kom. Varje barn fick gissa antalet och sen fick den som kom närmast välja plats vid bordet och gå och hämta mat. Sen tvåan och så vidare. Inget tjafs och ingen kö. Alla nöjda.
 

 
Till fikat fanns det Lego-huvud-cakepops och glass i stora lass. Viktor 7 år skrev jag i choklad igår och så hade jag chokladlegobitar. Från utskrivna legogubbar hade jag klippt och klistrat ihop en gubbe att sätta i glassen till varje barn. Mycket uppskattat och ett enkelt sätt att piffa till vanlig glass litegrann. I glassen fanns (innan jag hann få fram kameran) ett gäng tomtebloss. Förstås.
 

 
Vi hade lego-tävlingar. Både där man tävlade själv och sen i lag. Att bygga så högt man kan på bestämd tid är inte så lätt som man tror. Men kul var det!

 
För att få tag på dom efterlängtade godispåsarna fick killarna gnugga geniknölarna lite. En skattjakt i hela huset startades med ett rejält matteproblem där alla kort utom ett enda visade fel svar. På det rätta fanns den första av ett gäng skriva ledtrådar som till slut ledde fram till Harrys Duplolåda där skatten fanns. Jag är imponerad över samarbetet. Alla läste lapparna och hjälpte till att tänka ut var nästa ledtråd kunde finnas.
 

 
Med godis i högsta hugg avrundande vi med Ninjago-lego-film. Efter över 2 timmars full fart blev det en jättemysig sista stund där alla kikade på film, åt godis och småpratade med varandra. Det är verkligen mitt bästa tips för ett bra kalas. Avsluta med film som passar temat. Alla hinner lugna ner sig och det är inga problem med hämtning då man kan droppa av utan att lekar blir förstörda eller någon känner att man missar något.
 

 
En del av alla JÄTTEfina presenter Viktor fick. Mycket LEGO såklart men det älskar han ju. Några saker hann dom börja leka med under kalaset och en låda lego fick följa med till mormor och morfar där både Harry och Viktor ska sova ikväll. Jag och Fredrik ska få avsluta dagen på lite vuxnare vis på middag hos vänner.
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: