Livet

Etiketter eller inte?

 
Ha kvar etiketterna eller inte?!

 

Jag fick ett gäng glas från Iittala i julklapp. Älskar dom högt! Varje glas har en liten etikett med Iittalas logga på. Jag har plockat bort dom här små lapparna på glasen. Igår kväll när jag plockade bort den sista på ett glas vi inte hunnit använda ännu frågade Viktor vad jag gjorde. Jag förklarade och då tittade han på mig och sen på mina Iittala ljuslyktor på bordet. ”Men mamma – på den där sitter ju lappen kvar?”.

 

Ja, det har du alldeles rätt i min uppmärksamme son. Det gör dom. Och på lyktorna har det liksom aldrig fallit mig in att ta bort dom. Varför kan man undra? Är jag så fåfäng att jag har dom kvar för att det är ett ”märke”. Inte sjutton hade jag lämnat IKEAs jättelappar kvar på en ljuslykta direkt.

 

När jag började fundera vidare blev jag tvungen att börja öppna skåp och lådor för att se hur jag egentligen gjort med alla etiketter på porslin, glas och vaser. Jag fick inse att jag till viss del har sparat etiketter på dyrare saker men frenetiskt skrapat, pillat och gnuggat med lösningsmedel på dom billiga. När jag rannsakade mig själv lite inser jag nog att etiketterna på just dessa glas säkerligen hade fått sitta kvar om dom inte suttit uppe på kanten  – högst otrevligt att få en etikett i munnen tillsammans med vinet.

 

Kikade runt lite på nätet igår kväll när jag gick och la mig och inser (tack och lov) att den här diskussionen inte bara pågår i mitt huvud. Både här, här och här tas frågan upp och man kan lugnt säga att åsikterna går isär. DN har publicerat en artikel i ämnet men inte tagit upp den estetiska aspekten utan här snackar vi värdeminskningar och andrahandsvärden.

 

 
Jag tycker nog att det är snyggare utan.. Jäklar va snygga dom lila glasen är!!

 

Jag har nu kommit överens med mig själv att jag nog kommer fortsätta att spara etiketter på vissa saker, så som vaser och lyktor och pilla bort på annat – tex glas och tallrikar där etiketterna stör. Hur gör ni andra?

0 kommentarer

  • Anonym

    Så här är det med etiketter ! Allt som ska in i diskmaskinen ska vara etikettfritt, blir bara kladdigt annars och lögn i helsike att få bort. På andra prylar kan man ha dessa små lappar kvar om man inte tycker att de är fula förstås ! Så talar en klok gammal husmor !
    Mamma

Kommentera

%d bloggare gillar detta: