Maten

Ekström´s Crème brûlée

 
Lite gottis-snack såhär en söndagseftermiddag. Igår testade jag genvägarnas genväg till en dessert. Färdig (i alla fall nästan) Crème brûlée från Ekströms. Jag har hört bra om dom här tetradesserterna men inte testat dom själv förrän igår.
 
 
Plus:
 
Enkelt. Enklare än så här blir det liksom inte. Häll ut tetran i en kastrull. Koka upp. Häll i skålar. Ställ i kylen.
 
Minus:
 
Dom 20 minuterna i kylen som skulle räcka för att Crème brûléen skulle stelna räckte inte på långa vägar. Vi fick ta en sväng i frysen för att få till rätt konsistens.
 
Och vad tyckte vi då?
 
Vi var fyra stycken och tre av oss gav den här Crème brûléen mer än godkänt. Aning lös i konsistensen kanske men god smak och såklart är ju enkelheten något som drar upp betyget. Måste nog ta och testa pannacottan och chokladmoussen också vid tillfälle.
 

 

 
Lite småpilligt att bränna av sockret men det berodde nog på att jag hade på lite för mycket. Det står ”ett tunt lager” men vi kanske ansåg att det där tunna lagret var lite tjockare än vad Ekström´s tycker… Aja, gott blev det i alla fall.
 
 

Anne Werner heter jag som driver den här lilla bloggen. Den handlar om mig och min familj. Den handlar om allt jag tycker om, tycker är fint, tycker om att göra och så lite om vad jag tycker rent generellt. Här samlas recept, bakning, lite pyssel, hus och hemmafix och såklart massor om min fina familj och vad vi gör för att vår vardag ska bli så mysig som möjligt. Vi gör vad vi kan för att vår vardag så mysig och härlig som det bara går. Vill du ha kontakt med mig? anne.werner2@gmail.com

Kommentera

%d bloggare gillar detta: