Livet

Italienska Mandelkakor

 
Det här receptet är från Stefano Catenacci´s bok Mitt goda Toscana. Han beskriver dom som ”riktigt fula kakor som smakar ljuvligt” och jag kan bara hålla med. Goda som tusan men ser inte mycket ut för världen.
 
Receptet räcker till två hela plåtar så det kan helt klart vara en idé att halvera det. Blir då ca 30 kakor.
 
10 g bittermandel, skållad, skalad
400 g sötmandel, skållad, skalad
300 g strösocker
4 st äggvitor
rivet skal av en citron
florsocker
 
Sätt ugnen på 150°.

Häll upp vatten i en liten kastrull. Koka bittermandeln 10 minuter i vattnet.

Blanda bitter- och sötmandel på en ugnsplåt, rosta dem i ugnen 5 minuter.

Hacka mandlarna i en hushållsassistent och blanda med strösocker i en skål.

Vispa äggvita och citronskal till maräng i en bunke.

Blanda ner mandelhacket i äggvitan.

Forma med hjälp av en sked till små ägg och lägg på smörpappersförsedda plåtar.

Låt vila 1 timme.

Grädda kakorna i ugnen 30 minuter.

Pudra dem med florsocker när de ännu är varma. (Det hoppade jag över men jag tror nog att kakorna bli lite finare då)


Kommentera

%d bloggare gillar detta: