Pyssel och Fix

DIY – Dekorerade ljus

Nu har alla fått sina julklappar så nu kan jag visa dom hemmagjorda här. Har inte pysslat så mycket som jag brukar men några hemmasnickrade julklappar har det ändå blivit. Det är väldigt uppskattat med hemgjorda presenter så det är mitt allra bästa tips! Vet du inte vad du ska köpa? Gör något själv.
 
I år gjorde jag ett gäng såna här dekorerade blockljus. Jag räknade ju såklart fel så jag blev utan själv. Typiskt! Jag får göra ett nytt vid tillfälle.
 

För att göra sån här små skapelser behöver man ju då givetvis blockljus och sen universalhjälpmedlet nr 1 – En limpistol. Utöver det tar man vad man har och sen går man bananas och klistrar hej vilt!
 
 
Det går dock inte att limma på stearin så för att ha något att limma på har jag virat natursnöre runt ljuset i så många varv att det täcker ca 3 cm. Det blir ett perfekt underlag för dekorationerna. I övrigt så har jag använt vitt band som blivit över från adventsstjärnorna, torkade äpplen (bara skära tunna skivor och lägga på tidingspapper ett par dagar), stjärnanis (Granit), kottar, näverhjärtan (Panduro) och kanelstänger. Köp ”pysselkanelstänger” på typ Panduro så blir det betydligt billigare än dom i mataffären. Just det – några små frostade äpplen hittade jag hemma också – dom kommer från Rusta och är från förra årets adventsljusstake.
 
 
Blev rätt fint om jag får säga det själv. Glöm inte bort att ta bort dekorationerna när ljuset brunnit ner så långt – klipp bara snöret på baksidan så lossnar allt i ett nafs. För ljusen ska eldas. Det är det ljus är till för.
 
 
 

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: