Mat

Jultomtefugde

Idag har vi varit på kalas för att fira Simon som fyllt 1 år. Hans present visar jag upp senare – dom bilderna måste pillas lite med först. Men gå-bort-presenterna blev snabbfotade innan vi gick så dom får ni se. Jag gillar att ha med mig nån liten present när jag går bort och extra kul är det ju såklart om det är nåt hemmasnickrat. Det är också en fördel för plånboken att göra presenter själv. Det gäller att spara på bra-att-ha-saker och sen använda fantasin.
 
9,90 kostar en vit hyacint. Den köpte jag idag. Jag spar glasburkar och stenarna har jag fått i en annan blomgrupp i somras. Dom sköjs av och sparas i väntan på pyssel. Bandet satt om nån presentförpackning jag köpte förra julen. Spara och gå på en gång med strykjärnet när det behövs piffas nånstans. En gå-bort-blomma för en 10:a. Inte så illa.
 
Nu till det ätbara. Gå-bort-presenter man kan äta är min favvor (såklart) och ska helst vara söta (såklart). Nu i juletid är ju julgodis det perfekta valet och idag kokade jag ihop en fugde på tomteskum. Mumsigt och härligt rosa. Enkelt som tusan och det mesta man behöver har man hemma i skåpen. Påsen med juleskum och den vita chokladen köpte jag dock. 10 kr /st så det är inga hemska summor direkt.
 
 
En burk till från samlingen, en bit överblivet tyg, en tillklippt bit från en papperspåse och lite grovt snöre. Det är allt som behövs för en presentigare förpackning av sötsakerna.
 
Totalt gjorde jag av med 30 kr och hade med mig en supertrevlig gå-bort-present.
 
Såhär gör man Fudge!
 
50 g smör
1 dl vispgrädde
2 dl socker
150 g vit choklad
1 påse skumtomtar
 
Smält allt utom chokladen i en kastrull på svag värme. Låt smeten puttra i ca 10 min under omrörning. Häll ner den hackade chokladen under omrörning och dra sedan av kastrullen från plattan och rör vidare tills smeten svalnat något. Om man vill – häll i lite rosa färgpasta för att få mer färg.
Häll upp smeten i en plasttäckt form ca 15×20 cm. Låt fudgen stelna innan den skärs upp i bitar.
 
 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: