Banansockerkaka


3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
3 riktigt mogna bananer
1 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
smör och ströbröd till formen
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
Mosa bananerna noga och blanda ner i smeten.
Fyll en smord och bröad sockerkaksform.
Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.
0 kommentarer
Sotnosen!
Det receptet tackar vi för! 🙂