Livet

Banansockerkaka

 
Jag och Harpan bakade igår. Som alltid läser man denna mening – jag bakade och Harry käkade allt från vetemjöl till bakpulver. Önskar jag fått en bild på när han fick bakpulver i munnen. Det bubblar ju rätt fint och han blev sådär nöjd. Så kan vi säga. Desto mer nöjd kille när han fick visparna med smet! En finfin kaka fick vi till och god blev den! Övermogna bananer i en kaka kan ju vara det egentliga riktiga sättet att äta banan…
 
 
Banansockerkaka
 

3 st ekologiska ägg
2.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
3.5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 st nypa salt
3 riktigt mogna bananer

1 tsk kanel

1 tsk malen ingefära
smör och ströbröd till formen

 

Sätt ugnen på 175 grader.

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.

Smält smöret och rör i mjölken, blanda det med äggsmeten.

Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.

Mosa bananerna noga och blanda ner i smeten.

Fyll en smord och bröad sockerkaksform.

Grädda kakan naturell i mitten av ugnen i ca 35-40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.

Låt kakan svalna något och stjälp sedan upp den på en tallrik eller ett brödgaller.

 
 

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: