Livet

Zuppa di Fagioli con carciofini

Det känns skönt att vara tillbaka till Linas matkasse igen. Idag var jag klar med middagen på mindre än en halvtimma – det är så det ska vara när det är vardag och man har hungriga barn i släptåg.
 
 
Dagens middag (har ju för övrigt den längsta titeln någonsin) är en soppa gjord på bönor och marienerade kronärtskockor. Jag vet. Låter inte så kul. Ser inte ens så kul ut med den där mesiga färgen. Men skenet bedrog. Det var super! Riktigt gott. Med bruschetta och riven parmesan till blir det lite lagom vardagslyxigt.

Recept kommer då här:
 
Strimla ½ purjolök och pressa 2 vitlöksklyftor. Fräs några minuter i en gryta med lite olja.
Häll i två förpackningar stora vita bönor, sköljda och avrunna, i grytan. Tillsätt 1 burk marinerade kronärtskockor och ca 1 msk av marinaden. (Spara resten av marinaden)
Häll på 9 dl vatten, 2 tärningar grönsaksbuljong och 2 tsk vitvinsvinäger.
Koka upp och låt puttra i ca 10 minuter. Mixa sen soppan slät med en mixerstav.
 
Bruschetta –
Välj ett lite grövre lantbröd.
Skiva upp brödet och lägg det på bakplåtspapper.
Pensla brödskivorna med marinaden från kronärtskockorna.
Grädda i ugnen på 250 grader i ca 5-10 minuter tills dom fått fin färg.
 
Tomatsalsa –
Hacka upp 3 tomater.
Tillsätt en halv kruka persilja och 1 msk olivolja.
Salta och peppra efter smak.
 
Servera soppan med riven parmesan och bruschetta.
 
Harry dissade dock soppan och käkade bruschetta med yoghurt. Det funkade det också!
 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: