Snacks och Smårätter

Tortillabröd + pastasås = pizza

 
Igår gjorde vi en helt galet god pizza med tortillabröd från Santa Maria. Det här är en av middagarna från matkassen från Mathem.se. Dom här bröden är en nyhet som jag inte sett förut och det är verkligen inte sista gången jag använder dom – det blev verkligen perfekta pizzor. Med färdig pastasås som tomatsås är det här en klockren fixa-med-familjen-fredags-mys-middag. Allt går ju att ha hemma. Bröden i frysen och tomatsåsen i skafferiet. På med lite valfria tillbehör och in ett par minuter i ugnen. GOTT!!
 
 
På pizzorna hade vi rostade grönsaker. Ytterligare en nyhet vi kommer använda oss av flera gånger – otippat och ruggigt gott! I receptet från mathem ingick paprika, zuccini, färska champinjoner och rödlök men det är bara att hugga på med det man gillar. Skiva grönsakerna tunt och ringla över lite olivolja. Pressa över 2 vitlöksklyftor och en rejäl knippa färsk timjan. Rosta i ungen på 225 grader i ca: 20 minuter.
 
För att göra pizzorna då – Bakplåtspapper på en plåt. Bröd. På med tomatsås (Findus tomat&basilika – står bland konserverna) och sen dom rostade grönsakerna. Vi lade även på lite stark salami innan man strör över hyfsade mängder riven mozzarella. Grädda sedan tills osten fått fin färg. Njuuuut!
 
 

0 kommentarer

  • Mamma

    Låter väldigt smarrigt men jag skulle nog byta mozzarellaosten mot nån mer lagrad ost ! Kan man inte få en liten inbjudan till pizzaparty ?
    Kram Mor

Kommentera

%d bloggare gillar detta: