Livet

Majsplättar med bönsallad

Preciiis när jag skulle ta bilden dog batteriet på min systemkamera så tyvärr fick jag bara till en bild med mobilen. Skit också!
Första middagen från Mathems-kassen är lagad och provsmakad. Vi hade vänner här så det blev full servering för 4 vuxna. Maten räckte gott och väl till både oss 4 och Harry. Harpan åt så det sprutade ur öronen så dessa majsplättar är inte sista gången jag gör.
 
Rätten i sig kan kännas lite märklig. Kombon plättar, sallad och korv är ju inte direkt självklar och vi var i ärlighetens namn lite misstänksamma. Men ju mer man åt desto bättre blev det. Smakerna funkade och när tallriken var tom kände vi oss både mätta och nöjda. Salladen var en hit så den lägger jag på minnet. Plättarna däremot var lite luriga att få till snygga. Plättlagg hade ju varit att föredra såklart men det gick i vanlig panna. Det enda som kan räknas som ett litet minus var att det tog betydligt längre tid att laga maträtten än dom utsatt 40 minuterna. Jag höll på i nästan 1 timme och då hjälpte Fredrik till på slutet.
 
Sammanlagt fick rätten klart godkänt men med lite minus i själva tillagningen.
 
Recpet på plättarna:
 
1 stor burk majskorn
3 ägg
2 dl mjölk
1 dl mjöl
½ tsk curry
½ tsk chilipulver
1 tsk salt
Obs! Jag tog betydligt mindre av kryddorna eftersom Harry åt med oss. ca 1 krm var av curry och chilipulver samt bara en nypa salt.
 
Sila av vattnet från majsen. Kör majsen i en matberedare. Häll i ägg, mjölk, mjöl och kryddor i beredaren och kör till en jämn smet. Grädda på halvhög värme med rejält med smör i pannan. Dom tar rätt lång tid att grädda så lite lägre värme är ett måste. Förvara dom klara plättarna i en form i ugnen på ca 100 grader fram till servering. Plättarna måste nästan ätas direkt – dom är inte goda ljumma som vanliga pannkakor.

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: