Dessert

Vit chokladpannacotta m. Rabarberkompott

Enkelt som bara den och gott som tusan! Pannacotta är ju alltid gott oavsett vilken smak man gör men vit choklad är nog ändå min favorit. Rabarber till blir perfekt. Sött och surt i en ljuvlig kombo.
 
 
Ledsen för dålig bild. Den såg väldigt mycket finare ut i den lilla kameraskärmen. Sen är ju rabarberkompott såå mycket godare än vad det ser ut. Missta er inte på den dassiga färgen – smaken är fantastisk!
 
Så här gör man då – räcker till 4 pers
 
  • 1 gelatinblad
  • 1/2 vaniljstång
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk mjölk
Lägg gelatinbladet i kallt vatten, ca 5 minuter. Snitta vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar.
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången med frön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladet och chokladen. Låt det smälta under omrörning.
Häll upp blandningen i portionsglas. Låt dem stå kallt i ca 4 timmar.
 
(Detta recept kommer från ICA.se)
 
Rabarberkompotten gör jag lite på frihand och det är inte så noga men såhär på ett ungefär.
 
  • ca 3 dl rabarber i bitar. (jag har fryst sen i somras som jag tinar upp först och behöver därför inte tillsätta vatten. Till färsk rabarber lär man behöva hälla på en skvätt vatten)
  • 1/2 vaniljstång
  • 1 dl strösocker
  • 1 krm malen kardemumma

Lägg allt i en kastrull (även vaniljstången) och koka upp. Låt puttra några minuter och häll sen över kompotten i en tallrik så den får svalna. Då kommer den ”stelna” också. 

 
Vid servering lägger jag bara på en liten klick kompott på pannacottan och sen har jag resten i en skål bredvid så man får ta mer om man vill.
 
 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: