Livet

Rubrik överflödig

 

Fredag igen. Den här veckan har precis som alla andra bara försvunnit iväg. Jag drar mig tidigt till jobbet idag för att om möjligt komma hem i tid. Vi ska ha vänner på middag ikväll vilket ska bli jättetrevligt. Dock är det ju fredag och lite ynkligt med tid så middagsmaten kommer bli enkel. Vad får ni se senare. Kan ju skvallra om att det är en av mina absoluta favoriter. Mums!

Vanligtvis hade jag stressat hem som en idiot för att börja göra massa efterrätter och laga mat men inte idag. I mitt nya liv där jag inte stressar och gör saker som kan väcka magkatarren till liv gör jag det enkelt för mig. Jag har läst mig till den kanske viktigaste insikten (för min del i alla fall) – Att värdesätta tiden med vännerna och värdesätta att vi ses snarare än att lägga allt krut på att stressa ihjäl mig för att få perfekt städat eller känna ångest över att jag inte hinner. Mitt ”gamla” sätt har gjort att jag många gånger mått illa när gästerna väl kommer och att jag ibland nästan ångrat att vi bjudit hem folk. Nu börjar jag lära mig att mina gäster inte kommer för att kolla om vi plockat undan leksakerna eller förväntar sig värsta 3-rätters. Våra vänner kommer för att ha en trevlig kväll med oss. Så numera lägger även jag min energi på det.

Ikväll har vi inte städat och mitt i en renovering utan ett badrum får dom leva med att gå på toa ihop med Harrys badankor och vår tvättkorg. Ikväll har vi planerat enklast möjliga mat för att vi ska kunna sätta oss i soffan med ett glas vin och umgås från första stund dom kommer istället för att stressa ihjäl oss i köket samtidigt som Harry ska kollas och gäster underhållas. I mitt gamla liv hade jag suttit och stressat redan nu över hur jag skulle få ihop allt och hinna allt. I mitt nya liv åker jag till jobbet i lugn och ro och bara längtar till ikväll då vi ska ha en trevlig kväll med lite sällskapsspel och en tänd brasa med våra fina vänner. Det här nya livet är bra skit kan jag meddela!

 

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: