Pasta,  Vego

Ratatouille med Pasta och Fetaost

Linas mat idag. Återigen ett himla gott recept som jag kommer använda mig av igen. Jag älskar Ratatouille men tycker det ofta är onödigt knöliga recept. Det här är kanonenkelt och man kan ju använda Ratatouille till mycket mer än pasta. Kanongott till kött och kyckling och funkar till både frittar och ris.
 

 
Ratatouille direkt i stekpannan
 
½ Purjolök
1 Zuccini
2 Tomater
1 Fänkål
2 Vitlöksklyftor
1 kruka Persilja
1 burk hela tomater
1 burk/tetra stora vita bönor
Kryddor på burk: 2 tsk Basilika, 2 tsk Oregano och 1 tsk Timjan
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
 
Gör så här:
 
Hacka grönsakerna i lagom stora bitar (smaksak – jag gillar rätt små) och pressa vitlöksklyftorna och fräs i stekpannan i lite olja i ca 5 minuter. Tillsätt tomaterna samt kryddor och låt puttra i ca 15 min så alla grönsaker blir mjuka. Häll i bönorna och låt allt puttra ett par minuter. Klipp över massor med persilja och smula över fetaost.
 
Servera med nykokt pasta.
 
 
Harpan godkände middagen. Även om han fick en varmkorv i sin middag som lite utfyllnad. Mums!
 
 
 

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: