Livet

Höst

Efter fotbollen i lördags åkte vi upp till landet. Vi tvekade in i det sista om vi skulle orka ladda om efter den kalla och tidiga förmiddagen på fotbollsplanen men efter uppvärmande bad packade vi oss ändå iväg. Vilken tur! Vi hade en alldeles perfekt helg som kändes sååå mycket längre än bara en natt. Det är nästan det bästa med landet. Fast man är där bara ett dygn känns det som flera dagar. Man hinner göra så mycket men ändå lägga sig tidigt och få den där underbara sömnen man bara får på landet. Åhh vad vi älskar det där stället.
 
 
Färgerna i naturen nu är helt fantastisk. Bara gå en promenad i den här miljön får den mest stressade småbarnsmorsa att tagga ner. Vi är ute så mycket vi bara kan när vi är på landet. Den här gången var det tyvärr rätt blött och regnigt med en tur med skrindan är ett måste!
 
 
Mamma, jag och Viktor trotsade blötvädret och drog på oss gummistövlar för en tur i svampskogen. Viktor ville absolut ha med vår stora svampkorg och även om mamma och jag tyckte det var lite onödigt gav vi oss. Tur för oss. Vi var ute i ca 1½ timma och fyllde nästan korgen. Ett berg av kantareller. Och då lämnade vi ändå alla småsvampar och plockade bara dom stora.
 
 
Varken mamma eller jag är några svampexperter så vi håller oss till kantareller. Ibland hittar vi dock en och annan taggsvamp som får hänga med ner i korgen. Det enda jag gör med andra svampar som framför allt Viktor hittar är att ta ett par kort. Den här är tyckte vi var rätt ball så den fick vara med på bild men står kvar där vi hittade den. Någon som vet vad det är för sort?
 
 
Harpan fick hålla sig på hemmaplan med sina små ben. Dom är för korta för att stövla runt i skogen men räcker alldeles utmärkt för att gå en match med fotbollen.
 
 
 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: