Livet

Ladda batterierna

I helgen har vi ju varit på landet. Det är verkligen bästa stället man kan tänka sig att vara på för att samla kraft och ladda om. Samla kraft är något jag lägger enormt mycket tid och energi på just nu. Jag läser ett gäng böcker i ämnet som jag självklart kommer lämna mitt tycke och tänk om när jag läst ut dom, men försöker också att minska på precis allt som tar energi. 
Av den anledningen blir bloggen tyvärr lidande. Inte för att bloggandet tar energi – tvärtom – men jag sitter framför en dator precis hela dagarna på jobbet och försöker därför minska ner tiden framför en skärm på kvällarna. Jag läser, sitter och myser framför brasan och lägger betydligt mer tid på att pyssla hemma och vara med barnen.
 
På det stora hela försöker jag lära mig att uppskatta vardagen mer och inte gömma mig bakom skärmar eller framför TV:n. Var närvarande i nuet som det så fint heter. Men det stämmer verkligen. Jag har insett att jag allt som oftast längtar eller ältar det jag ska/vill/kommer göra eller borde/skulle/kanske har gjort/inte gjort och inte alls ser det fina/sköna/härliga med just nu. Nu är det slut med det och jag gör mitt allra bästa för att hitta saker i varje stund som är värda att uppskatta. Jag är inte där ännu men jag lär mig. Tex så låg jag igår en stund med Harry för att han skulle sova. Jag missade ett TV-program jag ville se och precis när jag började irritera mig över det kom jag på att det är ju såååå mycket mer värt att ligga nära Harpan än att se nån dåre laga mat. Så jag låg kvar lite extra länge och bara mös.
 
Det går att lära! Avlutningsvis innan jag lägger ifrån mig datorn för ikväll tänkte jag visa er ett par av mina absoluta favoritplatser att promenera på på landet. Kan man inte känna sig här och nu och ladda om här vet jag inte vart man ska ta vägen…
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: