Livet

Fotbollsmorsa som lagar lax

God Morgon,

Var på mote inför en fotbollscup vi ska ha I klubben heeeeela kvällen igår. Det spelar ingen roll att man har en sådär miljon timmars erfarenhet av idrottsevenemang – en ishall är tydligen inte samma sak som en fotbollsplan. Men men, alltid lär man sig något nytt! Vårt lag ska ansvara för grillandet av hamburgare och städningen efteråt. Det blir nog bra när det väl är dags men just nu känns det lite övermäktigt. Det är så sjukt mycket lag som ska vara med och så har alla skruttar med sig hela familjen som ska titta… Det blir ett par hamburgare.

 

Men nu till maten från igår. Laxpaket. Finfin viktväktarmat. Jag har dock tagit en bild på ett lite mindre viktanpassat paket som vi gjorde i somras. Det blir inte så fint på bild när man gjort allt i ett stort paket. Och istället för pasta hade vi potatis igår. Gott gott! Det bästa är att ungarna bara trycker i sig – dom fullkomligt älskar det här!

 

Till 4 pers:

400 g lax           19 points
150 g feta 10%  7 points
3 st soltorkade tomater  3points
15 Körsbärstomater
1 dl Vitt matlagningsvin
Färsk basilika

Lägg folie i en ungsform (Mycket folie – det ska räcka till att packa in laxen).
I med laxen i bitar, smulad fetaost, strimlade soltorkade tomater, skivade körsbärstomater, vitt vin och basilika.
Blanda runt alltihop och salta och peppra.
Packa in laxpaketet i folien och kör i ugn på 225 grader i ca 20-30 min. Öppna lite på folien och kolla att fisken är klar.
Drar det ut på tiden kan man låta ett litet hörn av folien vara öppen i slutet.

Servera med kokt potatis (1 st är 2 points) och sallad.
För varje person blir det alltså 9 pluppar/måltid.

0 kommentarer

 • IDA COOLIDZ

  Hur orkar du räkna points? Är det inte bara lättare att äta logiskt? Typ: Ät inte för stora portioner, ät regelbundet, ät inte onyttigheter som godis/chips/läsk och motionera? gör av med mer energi än vad du stoppar i dig?

  Jag har bara aldrig förstått det. Det måste väl vara lite psykiskt påfrestande, eller?

  Svar:
  Hade det varit så enkelt hade jag inte behövt räkna points. Men efter två graviditeter är fallet ett annat och man kan behöva lite hjälp på vägen. Så nej, det är inte psykiskt påfrestande. Det är kanon!

  Anne

Kommentera

%d bloggare gillar detta: