Kyckling

Baconlindad kyckling o Sweetchiliris

Då har man fått i sig middag, lagt barn, monterat lampor, plockat undan disken och alla dagens leksaker. Just det, hängt upp en blöt och vikt en torr tvätt. Rätt bra jobbat tycker jag själv!
 
 
Maten ikväll blev riktigt bra pluppmässigt. 7 points för en hel middag är riktigt bra och jag är mätt som en plättt! Enkelt är det också. Ta dig en kycklingfilé. Linda runt en skiva bacon. På med lite grillkrydda och in i ugnen på 200 grader. Jag tog inte tid men när baconet börjar bli knaprigt är det dags att kontrollskära i kycklingen. För att hålla ner fettet använde jag en sån där ungsform med galler. Då rinner allt fett bort och det blir inte så geggigt under kycklingen. Till serveras kokat ris med sweetchilisås och en sallad. Hugg in!
 
Pluppvärden:
 
1 dl kokt ris – 3p
1 Kycklingfilé (150 g) – 3p
1 skiva bacon – 1p
1 tsk sweetchili – 0p (Det finns vissa smaksättare, som sån här sås, ketchup och kaviar tex. som man får ta i liten mängd utan att räkna)
Grönsallad – 0p
 
 

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: