Mat

Snabb chokladsås

Men hur gått var det inte att göra egen chokladsås!?!
Kommer användas till allt som behöver piffas upp med lite choklad.
Och det kan ju vara en hel del…
 
2 dl vispgrädde
200 g ckoklad
 
Jag använde mörk choklad för det tycker jag är godast men ska man tex ha till ungarnas kalas kan man nog säkert få till en sås dom bara skulle älska med en ljus mjölkckoklad. Ett obs! dock är att inte använda blockchoklad. Den stelnar ju så mycket så jag tror att det blir mer av en gegga istället för en sås. Jag fick inte tag på nån sån däringa tjusig choklad utan körde på en Maraboukaka och det gick utmärkt!
 
Man gör sen såhär – värm upp grädden så den nästan kokar (inga bubblor) och häll ner den hackade chokladen. Rör om tills all choklad smält ordentligt. Låt såsen svalna och njuuuut.
 
 
Jag tog inget kort på min egen chokladsås och tänkte sno till mig en på nätet. Men jag kunde inte låta bli att ta den här. När jag sökte på chokladsås fick jag upp denna helt fantastiska lampa. Den tillverkas av det italienska företaget NEMO. I Sverige distribueras deras produkter av Ljusgruppen AB. En lampa man vill äta. Tja, varför inte. Skulle mycket väl kunna tänka mig att ha den här lampan på en vit byrå i hallen som jag planerar att få till nu under hösten.

Kommentera

%d bloggare gillar detta: