Livet

Korvbröd

Baka korvbröd själv var uppenbarligen inte värre än att baka nåt annat. Gott som tusan blev det också. Jag kommer snarast baka en rejäl laddning att stoppa i frysen inför hösten då vi allt som oftast står runt grillen vid lunch och värmer oss med grillad korv o bröd. Känns både lyxigt och bättre att ha hembakat. Receptet hittade jag i den här boken…
 
 
…som jag och barnen gav Fredrik i present vid tillfälle. Vi älskar ju snabbmat men älskar ännu mer att laga mat från grunden. Så numera kikar vi i den här lite då och då när snabbmatssuget kommer men hjärnan säger åt oss att låta bli. Mycket roliga recept på den amerikanske maten vi älskar att hata.
 
Nu då till hur man gör dessa avlånga små rackare.
 
 
Till 24 korvbröd – 16 stora och 4 barnvarianter fick jag det till. Receptet säger 24 och det tycker jag blir väl snålt i storlekt. Man ska ju få plats med tillbehör också!
 
75 gram jäst
50 g smör
6 dl mjölk 3%
1 tsk salt
15 dl vetemjöl (jag använde Maitoba Cream)
1 uppvispat ägg till pensling
 
Sätt ugnen på 250 grader.
Smula jästen i en bunke. Smält smöret och häll på mjölken. Värm till 37 grader.
Häll mjölksmöret över jästen och rör tills den löst upp sig.
Tillsätt mjöl och salt lite i taget och arbeta degen i ca 10-12 minuter i maskin (20 för hand).
Låt jäsa under bakduk i ca 30 min.
Ta upp degen och dela i små bitar. Forma korvbröd och lägg på bakplåtspapper. (Jag använde mig av baguetteplåtar för att få finare form)
Låt jäsa under bakduk i ytterligare 30 min.
Pensla bröden med ägg och grädda i ca 10 min tills bröden fått fin färg.
 
Låt bröden svalna under duk.
 
 
 
 
 
 

0 kommentarer

 • Popprinsessan

  Den där boken verkar spännande! Älskar mycket onyttig amerikansk mat 🙂 Och vi äter mycket snabbmat här hemma.. Så jag kanske inte borde (eller borde jag?) kolla efter den där boken i bokhandeln? 🙂
  Kram!

  Svar:
  Du måste ha den! Jättemysig bok!!

  Anne

Kommentera

%d bloggare gillar detta: