Husvagnsliv

Tomteland

Jojomen. Man kan hälsa på tomten även på sommaren. Det här ”landet” är ju såklart bäst på vintern men vi hade en riktigt trevlig dag även om dom flesta tomtarna var på semester. Viktor fick träffa alver, älvor och ett par tomtenissar så han var toknöjd. Harpan gick i spin när han såg en älg och vi åkte häst och vagn. Massa mysiga miljöer och små trollhus överallt gör att det är mysigt att bara gå runt och kika. En hel del skoj att göra finns – trampbåtarna blev en favorit för vissa av oss – och en hel del fint att shoppa i butiken. Vissa av oss då när det kommer till dom här trampbåtarna… vissa är ju såklart dom som inte var i båten! Jag och Viktor gav oss ut i dett högst tvivelaktiga färdmedel och såklart skulle det åkas under den lilla fontänen. Jodå, liten från stranden kanske. Jag blev fullkomligt genomblöt och båtjävlen gick ju inte att styra så när vi var mitt under vattenstrålen blev det motvind och den där förbannade tvålkoppen rörde sig inte en millimeter. Men Viktor älskade det. Så då är väl mamma nöjd. Eller nåt.  
 
Lite bilder från dagen. Killarna testade tomtens släde. Viktor klättrade klättervägg i Trollens hus. Den där förbaskade trampbåten och en av raggarbilarna från Rättvik som lämpligt nog hade regplåt BERITS. Viktor
 skrev in sig i tomtens gästbok för att vara på den säkra sidan för att få julklappar. Mamma skrev in Harry. Observera gärna Viktors trollsvans. Hur söt som helst. Synd bara att man inte kommer undan med en sån som vuxen…
 
Det enda som är mindre bra med Tomteland är priserna. Det är dyrt. Både inträde och mat är svindyrt. Men om man väl är där är det ändå värt ett besök. Barnen älskade det och vi vuxna skulle ljuga friskt om vi sa att vi inte haft en trevlig dag.

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: