Livet

Sellerisoppa

Igår var Elwira här på middag. Fröken har fyllt år och då vi inte kunde komma på kalaset hade jag ett minikalas för henne här. En soppa fick agera kalasmiddag och den blev RIKTIGT god så den måste jag dela med mig av. Receptet har jag snott från Pias samling från Linas Matkasse så jag ska även delge er det direkt – via ett foto – från orginalkortet. Dock med våra egna små justeringar (givetvis) eftersom vi är kassa på att följa recept här hemma.
 
Så här såg vår soppa ut och får jag säga det själv tycker jag den ser betydligt trevligare ut än den som är på bilden på receptet. Jag har svårt för skum på mat men det är ju såklart en smaksak.
 
 
Den stora skillnaden som vi gjorde var att koka soppan lääääänge. En soppa som har kokat en kvart smakar ingenting. Ska en soppa få lite bas och tyngd måste den få stå länge på spisen så räkna med nån timma i alla fall. Den vi gjorde igår stod två timmar – första 45 min med grönsakerna i bitar och sen ytterligare lite över 1 timma efter man kört med stavmixern. I övrigt hade Fredrik i lite fiskfond och något mer tomatpuré än vad recpetet anger.
 
Kräftstjärtarna kan inte läggas i för tidigt – vänta hellre till sista sekunden innan servering. Dom blir varma ändå.
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: