Livet

Det här med att leva i nuet

Att vara här och nu är något var och varannan människa kämpar med nu för tiden. Böcker, kurser, kändisar, coacher och media pumpar oss med info och hjälp till självhjälp. Jag är en av dom som slagit dövörat till och fortsätter att hysteriskt tänka och göra ”bara det här också” och ”så snart det här är klart så..” Jag stressar jämt. Jag känner mig otillräcklig jämt. Jag tycker jag inte hinner jämt. Och har således dåligt samvete. Jämt.

Om några dagar har vi semester. Vi ska åka husvagn. I två veckor. 14 dagar ska familjen tränga ihop sig på 4,6×2,3 meter. I förmodat regn. Det kommer bli en prövning. Jag måste alltså släppa. Allt. Och bara hänga med ungarna och ha kul. Kanske lärde jag mig något från min och Viktors Barnsligt-skoj-resa… Jag hoppas det. För jag SKA ha en lugn och rolig semester med min familj och jag TÄNKER INTE förstöra den genom att noja över väder, smuts, stökig husvagn eller disk. Jag vägrar.

Idag har jag börjat öva. Istället för att fara runt som en idiot och plocka, fixa, städa och greja medan Harry sover tänker jag sätta mig med en kopp kaffe, en bulle (okej det är två. Och några rån) och min bok. Dammsugaren är där. Tvätten också. Leksakerna ligger överallt. Man ser dom till och med på den oredigerade bilden. Den nakna sanningen innan man beskurit, höjt kontrasten och lagt på lite skärpa. Men det skiter jag i. När Harry vaknar kommer mamma ha fått en paus och lite egen tid. Mamma kommer vara på bra humör och redo för massa bus. Det kommer Harry gilla. Det kommer han gilla betydligt mer än ett nystädat hus.

 

0 kommentarer

 • loppan

  Jo det stämmer säkert det där med prövning, ändå låter husvagnssemester såå underbart i mina öron. Lite som familjeresorna med bil och tält när jag var liten. D va en hel del prövning över dom oxå, men alla lever vi ännu, o har en hel del fina minnen i bakfickan dessutom.
  Såå skönt att läsa om ditt stressar-dilemma, elär skönt o skönt, men iaf, att veta att andra är likadana. Jag försöker oxå febrilt ändra mig själv, men det e ju inte d lättaste.
  Önskar er en superskön o mysig resa!!!

  kram

  Svar:
  Ja, vi är nog ett gäng morsor som skulle behöva släppa lite på kraven. Men visst är det skönt att läsa om nån annans röra ibland 🙂 Det gör liksom att det känns liiiite bättre! Vi längtar som tusan tills vi drar – på lördag lastar vi och drar söder över. Ska bli sååå härligt!

  Anne

 • Evelina Hellström

  klokt beslut vännen!!

  Hoppas ni får de underbart på er husvagnssemester!
  Jag & barnen ska till stockholm andra veckan i augusti och hälsa på en kompis, vore jätte kul om vi kan ses då oxå?
  Kramar

  Svar:
  Vi är hemma då! Jag har inte Viktor men jag lånar honom så kan vi ses. Jag vet att han inte skulle göra nåt speciellt hos sin pappa så det löser vi! Det vore jättekul!!

  Anne

Kommentera

%d bloggare gillar detta: