Livet

Cobbsallad

Enligt Wikipedia (och då är det lika sant som om det stått i Aftonbladet) så kommer den här salladen ursprungligen från ett ställe i USA som hette Hollywood Brown Derby. Det var tydligen en restaurangkedja som fanns på 30-talet och den här salladen var då deras specialitet. Det förstår jag – för jäklar vad god den här salladen är. Testa!
 
 
För 4 personer behövs följande:
 
Sallad:
1 kruka romansallad
4 ägg
1 paket bacon
4 st kycklingfiler
200 g minitomater på kvist
1 avokado
150 g ädelost
färsk gräslök
salt
nymalen
svartpeppar
 
Dressing:
1 dl olivolja
1 ½ msk färskpressad
citronsaft
1 msk dijonsenap
1-2 vitlöksklyftor
½ msk worchestershiresås
1 nypa salt
 
Gör så här:
Vispa ihop citronsaft, dijonsenap och olja. Hacka, riv eller pressa vitlöken och rör i den. Blanda i worchestershiresås och smaka av med salt.
 
Skölj och strimla salladen grovt. Koka äggen, skölj dem i vatten, skala och halvera. Stek baconet krispigt, lägg på hushållspapper och låt svalna. Stek (eller grilla) kycklingfiléerna. Skär i mindre bitar. Skölj tomaterna och halvera dem. Lägg allt på tallrikar eller ett stort fat. Hacka gräslöken och strö på. Smula ädelosten över. Strö över salt och svartpeppar. Servera med dressingen och ett gott bröd. Och kanske ett gott vin. Vi drack Rosé ikväll och det satt riktigt fint!
 

0 kommentarer

  • Gisella

    Mmmmm! Ser jättegott ut! Kanske kan vara något på torsdag när vi ska ha Thomas familj här (mammasidan, alltså :o)). Tänkte annars göra en ceasarsallad och några pajer……vi får se vad det blir.

    Svar:
    Du måste prova den här salladen. Den är helt fantastisk! Jag är fullkomligt såld. Kommer gå åt många bitar ädelost i sommar! 🙂

    Anne

  • Mikaela

    Hej vännen!! Roligt att kolla igenom din blogg, åckså hittade detta goda recept.. Det ska jag absolut testa! 😉

    Hoppas allt är bra med dig/er?!

    KRaaaam

Kommentera

%d bloggare gillar detta: