Husvagnsliv,  Livet

Man ska ha husvagn!

Värdelös bloggning idag. Jag vet. Det har varit ett galet dygn!
 
Jag och Viktor fick åka till Astrid Lindgrens sjukhus vid 23 i går kväll. Han fick utslag på kvällen men det var ändå ok så han fick gå och lägga sig. Men vid 22.30 kollade jag honom och då hade han svullnat upp i ansiktet och runt munnen. Snabba benet före det längre in till sjukan där han fick hälla i sig den största dosen Tavegyl jag sett. Några timmar senare smög vi in här hemma igen och kröp i säng. Viktor mår prima nu men vi håller ändå utkik så inga fula utslag kommer tillbaka.
 
Men! Det är egentligen inte därför bloggningen varit dålig idag. Det är för att vi har varit på äventyr ända nere i Tungelsta. Vi har jagat en husvagn att hyra till semestern i sommar men det är lönlöst. Dyrt, upptaget och äckliga vagnar. Nej, nu ledsnade vi och slog på stort.
 
VI HAR KÖPT HUSVAGN!
 
En liten kärra men som vi 4 får plats i om vi håller in rumpan. Vi fick den till riktigt bra pris (Fredrik kan konsten att pruta) och slog till på rotmos. Numera är vi stolta ägare till en Knaus Südwind 460 TU årsmodell 1990. Lite förebilder kommer såklart här direkt för er riktigt nyfikna men det är mycket småfix som ska ordnas under dom här två veckorna innan vi ska dra iväg på vår allra första husvagnssemester! WIHOOOO!!
 
 
 
Här är den.. Pärlan! Massa tvätt, putsning och fix som ska göras men hon är i kanonskick! 
 
 
Här är då själva salongen. Med ett förtält under bordet för tillfället. Nya vita gardiner ska fixas och en ny taklampa behövs. Det kommer nog även in en ny matta tror jag.
 
 
Vi var ju såklart tvungna att testbädda vår säng. Killarna är i eld och lågor inför husvagnssemester. Ja, Viktor i alla fall. Harry gillar ju det mesta bara det händer nåt.
 
 
Killarnas blivande säng. I år får dom dela men sen finns planer på att bygga en översäng så dom får varsinn. Dom ehm.. ska vi säga praktiska.. korgarna ska bort (Viktor är väldigt nog med just den detaljen) och gardinerna ska bytas även här.
 
 
Toan är det stället där det behövs mest kärlek. Massa rengöringsmedel ska dit och hårda svampar ska skrubba. Sen ska det in med lite piff och fix för att det ska gå att använda toan. Tack och lov är det kasett-toa så man slipper släpa bajstunnan genom vagnen.
 
 
Och till sist stället där gourmetmaten ska förberedas. Den tjusiga vita kroken har måååååånga vänner i vagnen. Alla dom ska bort och nya ska upp – på ställen där dom faktiskt behövs.
 
Det var en första preview på vårt hus på hjul. Kommer såklart lägga upp en ny kategori för denna stora händelse! Nu blir det två veckors planerande och fixande för att vi ska vara i topform inför semestern! Det här känns så kul!!!!
 
 

0 kommentarer

 • Gisella

  Gud så mysigt ni kommer få! Förstår att det kliar i fingrarna att få börja pimpa boet! Sånt där är ju så roligt, när allt är i miniformat liksom :o), och att få förvandla något som ser så standard och tråkigt ut till att bli något alldeles speciellt och personligt! Grattis! Det ska bli kul att se resultatet! Ni kanske kan ta en tur hit och övernatta i sommar?
  Kram

  Svar:
  JAAAA! Såklart vi ska! Det är så himla kul! Har varit en första sväng på IKEA och shoppat. Roooligt!

  Anne

 • Milla - Mamma till SagaBus & Lillebror

  Vad läskigt med utslagen! Vet ni vad som orsakade dom?
  Grattis till husvagnsköpet! Där kommer ni får det supermysigt 🙂

  Kramar

  Svar:
  Nej, det är jätteskumt. Och det var ju av värsta sorten som satte sig i luftrör och runt munnen. Läbbigt! Men nu mår han prima! Jajamen! Nu ska vi bara fylla kärran så drar vi om två veckor utan mål. Får se vart vi hamnar 🙂

  Anne

 • Evelina Hellström

  usch va läskigt, tur att lille victor blev bra igen!
  Nämen köpte ni en husvagn t.om, fasen va kul!!
  "Man ska ha husvagn" sjunger med och minns mina husvagnssemestrar som barn.
  kram

  Svar:
  japp, vi slog på stort. Fick tag på den för en väääldigt billig peng så vi tänkte att det är väl lika bra att köra all-in 🙂 Hoppas bara att resten av familjen gillar det lika mycket som jag!

  Anne

Kommentera

%d bloggare gillar detta: