Mat

Käk för dom små – Laxrisotto

Jag kom på idag, när jag fånade mig och la på ”piffbasilika” till Harry, att jag aldrig fotar och lägger upp bilder och recept på maten till dom minsta. Harry äter aldrig barnmat längre. För han bara vägrar. Mamma är sådär nöjd. Jag lagar jättegärna mat till honom här hemma men när man är på vift är det såååå smidigt att bara smita in och köpa en burk. Men nej, ingen burkmat duger. Numera äter han nåt annat. Som vi äter. Vad som helst. Sån är Harry.
 
Idag snitsade jag ihop en ”risotto” på lax, spenat och färskost. Det gick hem vill jag lova. Han skyfflade in med två skedar och händerna. Hela tallriken gick i men sugarsnapsen dissades helt. Det var däremot jättekul med det krispiga ljudet när mamma åt upp dom.
 
 
 
Laxrisotto för dom minsta
 
(Jag gör jätteladdningar när jag väl gör mat till Harry så det här räckte till middag idag och 6 burkar att stoppa i frysen)
 
400 g lax
3 dl jasminris
1,5 dl grädde
1,5 dl mjölk
100 g färksost
2 dl fryst spenat
saften från 1 citron
några blad färsk basilika
lite dill
grönsaksbuljong (jag använder pulver. Helt perfekt när man ska krydda till nåt. Tog kanske 1 tsk)
 
Koka riset enligt förpackningen. Skär laxen i små bitar och stek i lite smör. Tillsätt grädde, mjölk och färskost. Låt koka ihop lite. Koka upp spenaten i en separat kastrull och häll sen bort vattnet. Häll i spenat, citron, färska kryddor och grönsaksbuljong i laxröran. Låt puttra ett par minuter. Blanda laxröran med det färdigkokta riset.
 
Servera i kastvänliga tallrikar och var beredd på kladd 😀 

0 kommentarer

 • Linn

  En riktig finsmakare, med andra ord!

  Kanske skulle han gilla rödbetsjuice 😉

  Svar:
  Det skulle han säkerligen! Den där lille herren äter allt. Det gäller även sten och gräs så han är lätt att tillfredställa 🙂

  Anne Werner

Kommentera

%d bloggare gillar detta: