Mjuka kakor

Nutellafyllda Banancupcakes

Det här mina vänner är fina grejer! Dom här bakade jag i morse med ett helt nytt recept. Helt suveränt recept som kommer hamna långt fram i min receptsamling. Muffinsarna blev otroligt saftiga och goda med en mjuk och djup banansmak. Jag gillar banan och Nutella ihop (Dom gifter sig som dom säger, dom som kan) så jag testade att göra en cream cheese frosting med Nutella till. Det blev urgott!
 
Muffinsformarna kommer från IKEA. Bricka från Svenskt Tenn och Skål från Iittala. Chokladhjärtan köper jag på ICA. Klockrent när man inte har tid eller ork att göra dekorationer själv. Kommer i ett paket med både vit och vanlig choklad.
 
 
Bananmuffins – 12 stora.
 
Vispa smör och socker fluffigt. i maskin eller med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under fortsatt vispning. Rör i dom mosade bananera. Värm mjölken i ett glas i micron och häll sedan i bikarbonatet. (Det kommer bubbla och öka en hel del mängd så ta ett rätt stort glas). Blanda mjöl och bakpulver i en separat skål. Rör sedan ner mjölkblandningen och mjölblandningen i smeten. Grädda i mitten av ugnen i 18-20 min på 175 grader varmluft.
 
Nutellafrosting
 
Blanda smör och ost till en smidig kräm. Rör i Nutella och blanda väl. Häll i florsocker lite i taget tills frostingen fått önskad koncistens. Spritsa på och dekorera med nåt skoj. Jag har valt vitt och gult strössel men det hade nog varit snyggt med chokladkross eller nåt också.
 
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: