Mjuka kakor

Hallonfyllda vaniljcupcakes med hallonfrosting

 
Jag bakade en omgång minicupcakes till min fina vän Pia inför midsommar. Dom små sötnosarna (muffinsarna alltså) fick åka husvagnskylskåp ända upp till Svärdsjö där jag hoppas att dom smakade ljuvligt till en kopp kaffe.
Pia ville ha dom rosa och eftersom jordgubbar inte blir så bra att baka med använde jag hallon.
 
Det är vaniljcupcakes fyllda med ett stort hallon i varje och sen är dom toppade med en hallonsmörfrosting.
 
Cupcakesen är vanligt grundrecept med med extra vaniljsocker.
 
Frostingen däremot tror jag inte att jag lagt upp. Den är kanonenkel och går att smaksätta hur som helst.
 
125 g rumsvarmt smör
100 g vit choklad
1 dl hallon
2-3 dl florsocker
 
Rör smöret smidigt i en bunke med slickepott. Smält chokladen över vattenbad och häll ner i smöret. Rör till en jämn kräm. Vänd ner florsocker. Mosa hallonen och rör ner. Ta ev. mer florsocker om det behövs (beror på hur blöta hallonen är) Spritsa och dekorera!
 
 
Gjorde små blommor i sockerpasta med pärlströssel i mitten. Just det! Måste tipsa om Lagerhaus muffinsformar dom fått in. Underbara! Dom är i tjockt papper som håller sig jättefint och behåller både form och färg efter gräddning. Spring genast och köp!

0 kommentarer

Kommentera

%d bloggare gillar detta: