Inifrån djunglen, inifrån djungeln

Kommer en apa fram! Jag hade ingen sån om djungeln men när jag frågade Viktor levererade han den här om en apa som kliar sig på magen och mot en stam i djungeln direkt. Fattar inte hur många sånger, ramsor och rim han har i skallen. Nu sjunger vi alla fall på denna i takt med Zlatans anfall mot Frankrike.

I förmiddags besökte vi Randers Regnskog där vi har svettats galet i värmen samtidigt som vi fått se allt från coola firrar till lurviga små apor som klättrade fritt i träden ovanför oss. Viktor har gått från det ena modiga till det andra under den här resan men idag tog han priset. Helt plötsligt ser jag ungen stå med en BOA runt halsen. Ja, alltså inte en sån där fluffig fjädersak som jag haft nån nyårsafton utan en riktig ORM! Helt galet om du frågar mamma men kolla in den här nöjda killen med ett par meter albino runt halsen!

Jag, Evelina och Linda framför Randers Regnskog. Det är tur att man har en fotokunnig son som man kan få hjälp av till blogginläggen. Viktor har även tagit kortet på fladdermusen och den på mig här ovanför.

Viktor har lyssnat förvånadsvärt bra på alla våra guidade turer under resan. Det är mycket begärt att få en 6-åring att lyssna. På danska. Länge. Varje dag. Men jag tycker han har skött sig kanon hela resan igenom.
Min favorit för dagen för övrigt – sjökon. Heeeelt underbar vattenjätte som ser helt galet snäll (och korkad) ut.

Massor av djuren gick lösa i regnskogen. Den här fågeln spanade in oss ordentligt och vi fick smyga förbi – han verkade inte vara riktigt nöjd med vår närvaro. Myrorna är dagens bild för mamma. Jisses vad jag fick hålla på att pilla med inställningarna för att få fokus på dom små rackarna.

Farligaste firren som fastnade på bild helt fantastiskt för att vara taget genom ett glas till ett akvarium. Viktor pillar ju och petar på allt äckligt numera – så även massa larver som man matade alla djuren med.

Avslutningsvis hittade jag den här bubblan i ett akvarium. Jag hann precis fundera över vad den skulle vara bra till när dom här skallarna dyker upp. Viktor och en okänd tjej minsann. Jo, jag tackar ;D

0 reaktioner till “Inifrån djunglen, inifrån djungeln

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s