Bloggbussen 2012

Och det kom bloooooood!

Fortsätter väl på sångtemat. Kan ni Hajlåten där det kommer bloooooood? Den är inte jättevanlig men himla kul. Hur som helst – det var inte barnsånger det skulle handla om nu. Utan om HAJAR och andra vattenpolare! Kolla in här bara vad vi fick kika på för fulingar under eftermiddagens besök hos Kattegatcentret här i Grenaa.

Direkt när vi kom till centret fick vi se när hajarna fick mat! Jättehäftigt att se när så stora (och läbbiga) djur får käk och beter sig som små hundar. Killarna som matade hade tokpli på jättefirrarna och fick dom att lägga sig på rygg och grejer. Galet!

Vi fick även klappa fiskar och vattendjur. Jag trodde aldrig att Viktor skulle våga så det var med stor förvåning jag knäppte bild efter bild när han dels höll i nåt urtidsdjur som såg ut som en krabba eller spindel med en cykelhjälm på. Märkligt urtidsdjur. Och en modig kille.

När han väl fått upp farten jagade han efter krabbor, matade rockor och små hajar. Vi hann även få oss en snabb titt på sälarna ute i regnet och fick en liten rundtur av en dansk guide. Det var häftiga firrar han snackade om men vi förstod inte riktigt allt han sa. Men att fiskarna är stora och finns i havet utan för greppade vi i alla fall!
 

Kommentera

%d bloggare gillar detta: